...
  • luni, 20.08.2018
Publicitate
Slider

Ziua Internațională a Pământului, sărbătorită de Muzeul Județean Argeș

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Mari Tudor     Data: 19 aprilie 2018

pamant

Duminică, 22 aprilie, se sărbătorește  Ziua Internațională a Pământului. Cu acest prilej, Muzeul Județean Argeș, mai exact, Compartimentul Științele Naturii organizează mâine, 20 aprilie, la Colegiul Tehnic Dimitrie Dima din Pitești o serie de activități cu titlul “Pământul – planeta tuturor”. Evenimentul se desfășoară de la ora 09:00 și își propune să aducă în atenția tinerilor importanța protejării naturii.

Alături de reprezentanții Muzeului Județean Argeș, dr. Magdalena Alexe şi dr. Nicolae Lotrean, elevii vor fi îndrumați de către prof. Iuliana Mania.

Toate activitățile dedicate Zilei Internaționale a Pământului au ca scop mobilizarea populației și informarea acesteia cu privire la efectele dăunătoare ale poluării. Evenimentul de mâine este și o acțiune de sensibilizare a populaţiei faţă de ocrotirea şi menţinerea unei planete curate. Prima dată când a fost celebrată Ziua Pământului, s-a întâmplat pe 22 aprilie 1970. Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în SUA.

Comentarii