...
  • sâmbătă, 21.07.2018
Publicitate
Slider

Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii, la Biblioteca Judeţeană

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Gabriela Rădulescu     Data: 04 aprilie 2018

9 carti01Ziua Internațională a Cărții pentru Copii, marcată anual pe 2 aprilie, este prilejul ideal pentru promovarea literaturii pentru copii și pentru stimularea dorinței de lectură a celor mai mici cititori. Data de 2 aprilie nu a fost aleasă întâmplător ca sărbătoare a cărților pentru copii, ea coincide cu ziua de naștere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen.

Secția pentru Copii din cadrul Bibliotecii Județeane Brașov a inițiat și a demarat un parteneriat educațional național – „Prietenie… pe o… sfoară”, dedicat marelui scriitor Hans Christian Andersen și Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii. Biblioteca Județeană Argeș a aderat la acest parteneriat încă de anul trecut, alături de alte 20 de biblioteci județene din țară.
Scopul parteneriatului este promovarea schimbului de experiență interjudețean, pentru a obține o perspectivă asupra unei imagini complete și corecte cu privire la școală și la instituțiile culturale din țară. De asemenea, partenerii urmăresc dezvoltarea simțului artistic în general și a interesului pentru lectură, dezvoltarea creativității și formarea unor abilităţi practice.
Dacă anul trecut, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii, Hans Christian Andersen a fost personajul principal, anul acesta i-au luat locul Frații Grimm. Secția pentru Copii și Tineret din cadrul Bibliotecii Județene Argeș a derulat o serie de activități în care copiii au lecturat poveștile Fraților Grimm, au aflat informații despre autori, au desenat sau au colorat fișe inspirate din aceste povești.
Lucrările realizate de copii au fost expuse pe o sfoară, apoi trimise la bibliotecile județene partenere, urmând să se organizeze o mare expoziție la Biblioteca Județeană Brașov cu lucrările din toată țara.

Discuții