...
  • duminică, 22.07.2018
Publicitate
Slider

Zeci de oameni ai străzii, duși în adăposturile Primăriei Pitești

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Denis Grigorescu     Data: 20 martie 2018

oamenii strazii254Având în vedere condiţiile meteo severe și temperaturile foarte scăzute ce se anunță, Politia Locală Piteşti acţionează pentru depistarea cetăţenilor fără adăpost care vor fi plasaţi pe timp de noapte în centrele deschise în Pitești.
In acest sens, poliţiştii locali vor patrula în toate cartierele pentru a depista cazurile de acest fel. Acţiunile vor fi desfăşurate pe toată perioada cu vreme nefavorabilă, atât pe timp de zi cât și de noapte și au în vedere inclusiv supravegherea constantă a celor care refuză transportul în centre în nopțile cu temperaturi extreme.
Serviciul de Asistență Comunitară din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Pitești are în subordine două adăposturi de noapte pentru oamenii străzii. Adăpostul pe timp de noapte Nord are o capacitate de 24 de paturi destinate persoanelor de sex masculin și adăpostul de urgență pe timp de noapte Speranța are o capacitate de 12 paturi destinate persoanelor de sex feminin. Cele două adăposturi funcționează în program normal în intervalul orar 18.00 – 08.00. În data de 19.03.2018 în cadrul adăpostului de noapte Nord au fost cazate 21 de persoane, iar în cadrul adăpostului de noapte Speranța 8 persoane.
Cei care au apelat la serviciile adăposturilor au beneficiat de cazare, cazarmament, condiții igienico-sanitare, triaj epidemiologic (asigurarea asistenței medicale primare) și hrană – asigurată prin protocol de colaborare cu Biserica Sf. Vineri.
Primăria Pitești face apel către cetăţenii municipiului ca în eventualitatea depistării unor astfel de cazuri aflate în nevoie să apeleze numărul dispeceratului Poliției Locale: 0248 210 230.

Discuții