...
  • duminică, 23.09.2018
Publicitate
Slider

„Zăpăstrit” şi gaşca lui Mihuţ, la Şcoala „Virgil Calotescu”

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Denisa Popescu     Data: 07 martie 2018

9 zapastrit02Proiectul BIBLIOTECA TE CITEȘTE a ajuns, săptămâna trecută, la Școala Gimnazială „Virgil Calotescu” din Bascov. Invitată specială – ZĂPĂSTRIT, autoarea cărților de proză „Dau totul pentru un secret” și „Cavalerii Mesei Oltenești”, întâmpinate cu bucurie și cu prilejul lansării lor, oficial și instituțional, și în mediul online.

Dulce, blândă și fermecătoare până la îngeri și înapoi, Zăpăstrit le-a citit copiilor, elevi de clasa a treia, a patra și a cincea, un fragment din cartea de povestiri în lucru, „Gașca lui Mihuț”. Scriitura Zăpăstritei este proaspătă și actuală. Vorbește limba timpului, înfrumusețând-o. Așa cum atârni salcie sau cum legi busuioc de icoană, pentru că nu-i poți îmbrățișa altfel pe sfinți. Știe ce vor cei mici să afle, dincotro bate, pentru ei, vântul aventurii, vântul misterului. Ce o preocupă este cum să-și facă din cunoaștere spectacol, cum să le presare peste aventură sarea înțelepciunii, cum să le prepare sandvișuri cu știință, bunătate și compasiune. Pentru că, la finalul lecturii, copiii au intrat ușor în dialog, au făcut observații pertinente, au râs sănătos și-au încurajat-o, Zăpăstrit s-a hotărât să publice cartea. Avea nevoie de binecuvântarea minții critice și a inimii lor curate.

Lectura publică, parte a unui proiect anual derulat de Biblioteca Județeană

9 zapastrit01Lectura publică de la Școala din Bascov este parte a unui proiect anual, derulat de Biblioteca „Dinicu Golescu”, în ideea de a apropia lumi și mentalități, spații de lectură, generații de autori și de cititori. Dincolo de proiect, însă, există o frumusețe a relației directe, o energie care trece de barierele vârstelor, ale clasei și catedrei și care face ca întâlnirea în sine să fie una de poveste. Așa au stat lucrurile la Școala „Virgil Calotescu”, o școală care are 124 de ani, o bibliotecă de admirat – anul trecut, s-au investit 8000 de lei în fondul nou de carte – o bibliotecară, învățătoare și profesoare îndrăgostite de ceea ce fac. Zăpăstrit a primit, aici, cel puțin atât cât a dat, adică suflet, suflet, suflet.

 

Comentarii