...
  • joi, 19.07.2018
Publicitate
Slider

Uzina Dacia, chinezii şi autostrada Piteşti – Sibiu

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Cristian Vasile     Data: 13 iulie 2017

Punctulpey mareSă începem cu un adevăr incontestabil. Cu puțin timp în urmă, într-un puseu de patriotism fiscal, guvernul a anunțat că va modifica birul pentru multinaționale întrucât în acest domeniu lucrurile nu sunt în regulă, dacă nu cumva se fură.

Chiar dl Dragnea, aflat în poziția de sprijinitor al proaspătului prim-ministru Mihai Tudose, a spus că românii dau un impozit de trei ori mai mare decât străinii, la aceeași cifră de afaceri, chestie care nu este sau nu pare în regulă. Și că va comanda un studiu pentru a lămuri cauza uriașei disproporții dintre impozitul dat de firmele românești în comparație cu multinaționalele și că se ia în calcul impozitarea cifrei de afaceri pentru toți.
Să ne facem că nu observăm că trebuia să aibă studiul respectiv înainte să deschidă gura către public. Să observăm doar că Guvernul României, folosind un procedeu căruia românii îi zic „a da cu mucii în fasole”, a anunțat că intenționează să mărească impozitul la multinaționale.
Să continuăm cu alt adevăr incontestabil. Uzina Dacia „powered by Renault” este o multinațională, care se încadrează perfect ca țintă a amenințărilor cel puțin puerile ale șefului PSD. Ca o paranteză, de când i-au plecat consilierii (care au inventat multinaționalele!), dl Dragnea a început să facă de râs Teleormanul, ca și cum ar fi un Caracal mai mare. Ce i-a scăpat din vedere șefului PSD este că multinaționala Dacia (îmi place cum sună!) are permanent consilieri, nu doar în campania electorală, de aceea în mod permanent se mișcă inteligent.
În loc să-i spună că taică-său a fost milițian sau să-l înjure de Tel Drum sau de hotelul doamnei Bombonica, cum ar face de exemplu Grindeanu, multinaționala Dacia a făcut ca întotdeauna, a lovit cu mantă, să nu se prindă toți liberalii. Cum face mereu când e la înghesuială, de exemplu când Sindicatul Dacia pune presiune pentru menținerea salariilor la un nivel onorabil. A scăpat în presă o arătare de mușchi ceva mai veche, cum că dacă într-un termen foarte scurt nu va fi gata autostrada Pitești – Sibiu își va lua jucăriile și se va juca în nisipul din Maroc. Joc de glezne, bate șaua să priceapă Dragnea.
În plus, pe mână cu celelalte multinaționale, s-a redeclanșat operațiunea #rezist, care este acum în desfășurare, a tinerilor frumoși și liberi care protestează din convingere împotriva corupției, săracii. Pentru că nu observă că ar trebui să strige și ca străinii să fie impozitați la fel ca românii, pe cifra de afaceri. Pentru că nu observă că lângă ei protestează și Van Groningen, șeful cel mare de la Raiffeisen Bank România, un olandez care se comportă ca și cum ar avea rude la Caracal.
Și, în fine, un ultim adevăr incontestabil. Autostrada Pitești – Sibiu nu există. Și nu va exista nici în 2020, nici în 2022. Și, cu toate acestea, francezii nu vor pleca de la Mioveni. Joc de glezne, doar bat șaua să priceapă Dragnea!

P.S. Iată de ce apare cuvântul „chinezi” în titlu. Prim-ministrul actual, Mihai Tudose, a spus într-un interviu din 2012 că sunt firme chinezești care, pe banii lor, ar putea să facă 2.000 de km de autostradă pe an, contra acelei taxe pentru amortizare. Repet: 2.000 de km de autostradă pe an, pe banii lor. „Și de ce n-au făcut chinezii autostrăzile astea?” a întrebat reporterul. Iar prim-ministrul actual, Mihai Tudose, a răspuns: „Chinezii nu dau șpagă”!
P.P.S. Așadar, dacă PSD-ul  cunoaște problema, să vedem câți km de autostradă pe an vor face!   

Discuții