...
  • miercuri, 18.07.2018
Publicitate
Slider

Un nou moment de sărbătoare pentru UPIT

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Mari Tudor     Data: 15 iunie 2018

20180615 131503Eveniment de prestigiu la UPIT! Vineri, 15 iunie, a avut loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honorius Causa profesorului univ. dr. ing. Nicolae Paraschiv de la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești. Despre domnul profesor Paraschiv nu pot să vorbesc la viitor, dânsul e al nostru. E al nostru pentru câte face pentru Universitatea din Pitești. Despre domnul profesor vorbesc la timpul prezent. Ne bucurăm sincer că a acceptat propunerea senatului nostru de a-i fi decernat titlul de Doctor Honorius Causa, titlu care nu știu în ce măsura înnobilează pe domnia sa, dar, în mod cert, pe noi ne onorează. Este o personalitate cu care ne vom mândri întotdeauna”, a spus rectorul UPIT, conf. univ. ing. Dumitru Chirleșan.

Comunitatea academică din Pitești are onoarea de a primi în familia sa o persoanalitate marcantă în domeniul cercetării științifice și activității didactice.

Noul Doctor Honorius Causa al UPIT este un promoter al progresului tehnic, având numeroase merite în cei 40 de ani de activitate universitară. La investirea în calitate de membru al comunității academice a UPIT, profesorului Nicolae Paraschiv i-au fost alături doctoranzi, foști studenți, colegi din corpul profesoral și colaboratori de la patru universități din țară, printre care Universitatea Valahia din Târgoviște și Universitatea Aurel Vlaicu” din Arad.

„Pentru mine, clipa de azi este minunată. (…) Acordarea acestui titlu a coincis cu împlinirea a 40 de ani de activitate universitară”, a spus invitatul în deschiderea discursului său, urmat de o prezentare a realizărilor sale profesionale din acești 40 de ani. Profesorul Nicolae Paraschiv nu și-a încheiat vizita înainte de a dona o colecție de cărți bibliotecii UPIT.

20180615 131546

20180615 120345

Discuții