...
  • sâmbătă, 21.07.2018
Publicitate
Slider

Trei tinere din Muscel strălucesc la nivel internaţional şi naţional

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Cătălin Ion Butoiu     Data: 28 martie 2018

17 ioana bailaSunt tinere, chiar foarte tinere, însă au început deja drumul către afirmare. Activează în domenii diverse, dar au în comun faptul că sunt muscelence. Iată care sunt cele mai recente performanțe ale acestora.

Ioana participă la Cannes 2018

De-abia a terminat Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, dar se pregăteşte deja de marea scenă. Ioana Băilă a realizat un scurtmetraj în cadrul lucrării de licenţă, iar filmul este înscris la Festivalul Cannes 2018, la secţiunea „Film scurt”. „Alegerea la Festivalul de Film de la Cannes a venit în urma înscrierii la Romanian Short Waves, care mi-a oferit ocazia de a mă înscrie pe platforma oficială a festivalului”, spune Ioana, cea care acum are în lucru un alt film.
Creaţia pentru Cannes 2018 are titlul „bloc 5”, subiectul fiind, după cum spune Ioana, „blocajul, în diferitele lui forme”. Cuprinde trei momente din viaţa unui personaj, trecând prin copilărie, adolescenţă şi maturitate, iar ideea a apărut după discuţiile purtate cu profesorul coordonator al lucrării de diplomă. Acum Ioana este şi masterandă la Arte Performative şi Film.
Fiică a unui om de afaceri din Câmpulung, Ioana Băilă a absolvit Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, apoi a plecat la facultate în Ardeal. Este pasionată şi de fotografie, patimă inspirată de tatăl său. Iată ce ne-a declarat despre momentul ei de vârf de până acum: „«bloc 5» este cea mai mare lecţie pe care am primit-o în acest domeniu. Procesul prin care am trecut m-a făcut să înţeleg mult mai bine care sunt etapele realizării unei producţii. Am avut norocul să am o echipă extraordinară, care a muncit foarte mult şi şi-a dat interesul ca totul să funcţioneze. Nu ştiu încă dacă voi face şi un lungmetraj. Momentan mai am foarte mult de învăţat”. Ioana susţine că „Noul Val Românesc a fost inspiraţia care a stat la baza construirii scurtmetrajului din punct de vedere estetic şi nu numai”.

Irina a organizat un eveniment de Cartea recordurilor

17 irina maria barosLa mijlocul acestei luni, un eveniment organizat la Dubai în onoarea şeicului Zayed bin Sultan Al Nahyan, fost ctitor şi preşedinte al Emiratelor Arabe Unite, a evidenţiat o altă musceleancă. Irina Maria Baroş, manager la Irina Baros Consulting, în Dubai, şi consilier la Emex, a fost cea care a organizat o spectaculoasă proiecţie video pe ecran suspendat, cu ajutorul elicopterului. „O proiecţie aeriană s-a mai făcut în New York, în 2015, dar de mai mică amploare. De data aceasta, suprafaţa proiectată a fost de 2.518,97 mp şi s-a folosit un ecran de 3.120 mp. Am utilizat cele mai performante proiectoare din lume, aduse din Singapore, şi trei elicoptere: unul pentru ecran, unul cu proiectorul şi altul cu camerele de filmat”, astfel detaliază Irina activitatea care a constituit un nou record mondial, certificat chiar la faţa locului de Kevin Southam, reprezentant al Cărţii recordurilor.
Irina Maria Baroş este originară din Rucăr, comună în care a absolvit şi şcoala generală. În 2006 a terminat Liceul Teoretic „Dan Barbilian” din Câmpulung, apoi a finalizat Facultatea de Inginerie Economică şi Construcţii, din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice Bucureşti, dar şi Psihologia, la Universitatea Bucureşti, având, ulterior, şi un master în managementul protecţiei mediului.

Theodora s-a lansat în modeling

17 theodora dreptaruMezina grupului evidenţiat în această lună este Theodora „Thedi” Dreptaru, elevă în ultimul an de liceu la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”. Pasionată de modă, ea are şansa să devină un model de renume, mai ales că şi-a făcut un debut perfect prin apariţia în revista „Unica”. Ea a fost aleasă pentru promovarea unor bijuterii, iar fotografiile au fost realizate tot de un muscelean, artistul Sebastian Enache. Frumuseţea lui Thedi a fost evidenţiată încă din prima clasă de liceu, atunci când a obţinut locul al doilea la Miss Boboc, în toamna lui 2014.

Etichete:

Discuții