...
  • duminică, 23.09.2018
Publicitate
Slider

Trei fotbalişti argeşeni au ajuns la naţionala Under 19 a României

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Marius Ionel     Data: 21 februarie 2018

13 barbuReprezentativa Under 19 a României, formată din jucători născuţi începând cu 1 ianuarie 1999, a fost învinsă, săptămâna trecută, cu 1-0, respectiv, 2-1, de selecţionata similară a Irlandei, în două partide amicale disputate în Spania, acolo unde selecţionerul Adrian Boingiu a desfășurat un cantonament. Demn de reținut că din lotul tricolorilor au făcut parte şi Rareş Lazăr de la CS Mioveni, Radu Bîrzan și Cătălin Barbu de la FC Argeș. Rareș Lazăr este cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.com la 75.000 de euro, Radu Bîrzan la 45.000 de euro şi Cătălin Barbu la 23.000 de euro. În luna martie a anului acesta, România va găzdui grupa 4 a Turneului de Elită, ultima fază dinaintea Campionatului European Under 19 din Finlanda, care va avea loc în vara acestui an. Adversarele României vor fi Ucraina, Suedia şi Serbia, iar turneul se va desfăşura în perioada 21-27 martie 2018, la Mogoşoaia şi Buftea.

Rareș Lazăr, al doilea cel tânăr fotbalist de pe prima scenă a fotbalului românesc

13 lazarRareș Lazăr, fotbalist legitimat în prezent la CS Mioveni, era în anul 2015 considerat a fi al doilea cel mai tânăr fotbalist care a jucat vreodată pe prima scenă a fotbalului românesc. Mijlocașul a debutat în Liga I la vârsta de 15 ani și o lună. Primul loc în acest top fiind ocupat de nimeni altul decât Nicolae Dobrin, cel care la 14 ani și 10 luni începea să scrie istorie în fotbalul românesc. Pentru Rareș a urmat o ofertă de la Tottenham, însă până la urmă, din cauza unor neînțelegeri, trecerea sa în Anglia a picat. După acest episod, Rareș a devenit liber de contract și, deși era un obișnuit al loturilor naționale de juniori, nu și-a găsit nicio echipă și a evoluat la formația Liceului cu Program Sportiv din Vaslui. Talentatul mijlocaș și-a găsit însă în cele din urmă o formație, transferându-se la CS Mioveni, în eșalonul secund, echipă din județul care l-a dat pe marele Gicu Dobrin.

Radu Bîrzan a debutat anul trecut pentru CS Universitatea Craiova

13 BarzanRadu Bîrzan, actualul mijlocaș al FC Argeș, a debutat la 17 ani și 7 luni, fiind introdus în teren în minutul 75 al meciului Universității de anul trecut cu CFR Cluj în locul lui Jazvic. Născut pe 22 septembrie 1999, Bîrzan se alătură jucătorilor Ștefan Vlădoiu, Vladimir Screciu și Jovan Markovic, care au debutat și ei în sezonul trecut al Ligii I. Bîrzan a mai evoluat în tricoul alb-albastru și în meciul din sferturile de finală ale Cupei României cu FC Voluntari. Cu o săptămână rămasă până la startul noului sezon competiţional al Ligii a II-a, noul FC Argeş a realizat un transfer important în vara anului trecut. Conducerea clubului alb-violet a reuşit să-l împrumute de la CS U Craiova pe mijlocalul Radu Bîrzan, cel care a fost folosit în campionatul trecut mai mult la echipa secundă a craiovenilor, în Liga a III-a.

Cătălin Barbu este băiatul „Cobrei din Trivale”

Echipa de fotbal a Piteştiului a obţinut semnătura lui Cătălin Barbu, fiul lui Jean Barbu, fosta mare glorie alb-violetă care a făcut istorie la clubul din Trivale. Barbu junior, fiul „Cobrei din Trivale”, este cel de-al optulea jucător adus în vară de formaţia piteşteană. Puştiul născut în 1999 a evoluat şi la SCM Piteşti sub comanda lui Nicolae Dică, cel care a crezut în potenţialul său, deşi acesta avea doar 17 ani. Barbu jr. a semnat un contract pe un sezon cu FC Argeş şi are ambiţii mari cu gruparea alb-violetă. Puștiul din Trivale a afirmat în momentul semnării contractului că „am mare încredere în potenţialul meu şi voi lupta să îmi câştig locul în echipă. Este o mare mândrie să joc pentru FC Argeş, echipă la care tatăl meu a scris istorie. Vreau să îmi fac treaba cât mai bine şi să dau cât mai multe goluri. Doar aşa îi pot călca pe urme tatălui meu. Îmi doresc să fim cât mai sus în clasament cu echipa. Vreau să fim în primele trei locuri şi să ne batem la promovare. Am o relaţie foarte bună cu tatăl meu care îmi dă sfaturi în fiecare zi. Colegii de la echipă m-au primit foarte bine. Pe majoritatea îi ştiu din sezonul trecut. Sunt mezinul echipei şi toţi au grijă de mine. Pot juca orice post de la mijloc în sus, dar cel mai bun randament îl pot da în spatele vârfurilor, pentru că acolo am mai multă libertate”.

 

Comentarii