...
  • duminică, 22.07.2018
Publicitate
Slider

Tatiana iernilor limpezi – expoziţie de acuarelă, la Bibliotecă

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Denisa Popescu     Data: 13 decembrie 2017

9 ciureaExpoziția, sub acest generic, de pe simezele Bibliotecii Județene Argeș, reunește 18 acuarele ale Tatianei Iulia Ciurea, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, acuarele realizate dintr-o suflare, în două săptămâni.

9 ciurea02Tatiana Ciurea cultivă un lirism reținut. Fie că ne cufundă de-a dreptul în peisaj, fie că ne străbate cu siluete de arbori și de flori, lasă întotdeauna impresia că poveștile ei nu sunt din lumea de-aici, iar tehnica acuarelei sporește această impresie. Zona crepusculară – un crepuscul al ființei interioare, în primul rând, în care ceea ce este apare dublat de energii delicate – rămâne de interes pentru pictoriță. Chiar și în contextele florale, când delirul de petale și de culori irumpe, se revarsă, spectrul unui „altceva” reușește să se insinueze și să ia în stăpânire compoziția. De altfel, tocmai relația aceasta de putere, transferul de sceptru între ochiul conștient al artistei și infiltrațiile altei priviri, ca dintr-o realitate paralelă, dau forță lucrărilor.
Tatiana Ciurea este o artistă remarcabilă, care invită cu grație la meditație – de la cap către inimă și mai departe, spre adevărul fiecăruia dintre noi. Expoziția cu vânzare, de pe simezele Bibliotecii Județene Argeș, este de văzut până la sfârșitul anului.

Comentarii