...
  • marți, 25.09.2018
Publicitate
Slider

Strada Trandafirului din Bascov, impracticabilă după fiecare ploaie

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Izabela Moiceanu     Data: 14 martie 2018

Bascov
Mai mulți cetățeni din Bascov s-au adresat redacției noastre pentru a semnala o situație pentru care, spun ei, de nemumărate ori, au cerut ajutorul Primăriei: la fiecare ploaie, strada lor, Trandafirului, se transformă într-o mare baltă, după cum se vede în imaginile filmate marţi de un localnic.

„Primăria refuză să se implice, deși a fost sesizată de foarte mulți oameni. În zona de grădini, aflată în imediata apropiere a străzii, se formează un lac. Pe stradă, apa curge ca un pârâu. Cei de la Primăria Bascov sunt înr-o letargie. Nu se poate face nimic, așa ne-au spus. Pentru ei, nu există soluții. Suntem, totuşi, la 300 de metri de strada principală a orașului”, a mărturisit, pentru Jurnal de Argeș, Vali Chipon, localnic.

Primarul  Gheorghe Stancu: „Sperăm să rezolvăm într-o lună și jumate, două luni”

„Nu e cum spun dumnealor, ci e vorba de câțiva metri inundați. Strada Trandafirului face parte parte din Strada Balotești, care, jumătate ține de noi, jumătate de Pitești. Pe jumătatea noastră, s-au format alte șase străzi noi. Acestă stradă, Trandafirului, există de vreo șapte ani și are o lungime de 220 de metri. La solicitarea dumnealor, am trecut-o în domeniul public al Primăriei Bascov și am început să introducem canalizare, apă gaze, etc .

Am finalizat canalizarea anul trecut, în septembrie. Normal că după lucrări de canalizare, pământul se mai presează la ploi, se mai lasă și atunci apar aceste inconveniente când plouă. Mai mult decât atât, în spatele caselor, e un lac natural. Prin construcția caselor, oamenii au înălțat în unele zone terenurile lor. Și atunci, apa nu se mai scurge natural – că ea avea un preaplin și se scurgea natural. Am încercat câteva variante de a prelua apa din acel lac… Dar pentru asta, trebuie să luăm acord notarial de la fiecare proprietar, astfel încât să trecem conductele prin curțile lor. Au fost mai multe discuții, pentru că nu toată lumea e de acord cu asta.  

Săptămâna viitoare, vom pune ceva piatră pe strada respectivă. Vom face o pietruire ușoară, pentru că urmează asfaltarea. Starda aceasta face parte din cele 19 străzi pentru care noi organizăm licitație de modernizare prin asfaltare. Atunci vom face și niște șanțuri de preluare a apelor pluviale.
Noi sperăm să rezolvăm în o lună jumate, două luni preluarea apelor de acolo, iar pietruirea o facem în două săptămâni, maxim”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu.

Etichete:

Comentarii