...
  • joi, 20.09.2018
Publicitate
Slider

Societatea Apă Canal 2000 continuă să organizeze programul Ziua Internaţională de Monitorizare a Apei

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: A.C.     Data: 11 octombrie 2017

17 01Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti continuă să organizeze programul „Ziua Internaţională de Monitorizare a Apei”(ZIMA) – eveniment global de educaţie menit să stimuleze organizarea şi implicarea publică în acţiunea de protejare a resurselor de apă ale planetei.

World Water Monitoring Day (WWMD / ZIMA) a apărut în anul 2003 la iniţiativa „American Clean Water Foundation”, cu susţinerea International Water Association, în anul 2012 schimbându-şi denumirea în „World Water Monitoring Challenge”. În prezent, ZIMA este un program al EarthEcho International şi se realizează sub numele „EarthEcho Water Challenge”.
Programul se desfăşoară anual din 22 martie (când se aniversează Ziua Mondială a Apei) până în 31 decembrie, acţiunea de monitorizare constând în efectuarea, cu ajutorul unor truse speciale, a analizelor apei la 4 indicatori, respectiv: oxigen dizolvat, pH, temperatură şi turbiditate.
Societatea Apă Canal 2000 SA s-a implicat din anul 2004 în desfăşurarea acestui program la nivel local, în acest sens colaborând cu mai multe şcoli din judeţul Argeş ai căror elevi participă la acţiunea de monitorizare a apelor sub supravegherea cadrelor didactice, utilizând truse puse la dispoziţia şcolilor de către societate.
Scopul acestei acţiuni, care face parte din „Programul Educaţional Piky”, este formarea unei atitudini de respect pentru natură şi dezvoltarea unor comportamente responsabile faţă de mediul înconjurător.
Apa este esenţială pe pământ. Calitatea vieţii depinde în mod direct de calitatea apei. Calitatea bună a apei menţine sănătatea ecosistemelor şi, prin urmare, contribuie la îmbunătăţirea standardelor de viaţă.
„Toate vieţuitoarele – plante, animale şi oameni – au nevoie de apă curată. În calitate de consumatori de apă şi cetăţeni ai planetei Pământ trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru influenţa pe care o avem asupra calităţii apei.“ (Philippe Cousteau Jr., co-fondator şi preşedinte al EarthEcho International).

 

Etichete:

Comentarii