...
  • miercuri, 15.08.2018
Publicitate
Slider

Simpozion sociologic de înaltă ţinută la Bogaţi de Ziua Europei

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: M.I.     Data: 16 mai 2018

17 Bogati02Ziua de 9 mai a avut o semnificație deosebită pentru comuna Bogați. Odată cu Ziua Europei, au fost sărbătoriți și cei 80 de ani de la cercetarea sociologică a localității. Acest eveniment a întâlnit în sala mare a primăriei numeroși sociologi și cadre universitare (conferențiari, lectori, doctori) atât din Argeș, cât și de la Universitatea din București.
Programul a fost încărcat și de lungă durată, mai ales că au luat cuvântul numeroase personalități, care au abordat o varietate de subiecte pe tema sesiunii de comunicări științifice. Întrucât la acest eveniment a luat parte și fiul profesorului universitar Miron Constantinescu, acestuia i-a fost acordat, din partea organizatorilor, titlul post mortem de „Cetățean de onoare al comunei Bogați” pentru tatăl său. S-a continuat cu decernarea plachetelor de onoare ale Asociației Române de Sociologie, una dintre acestea fiindu-i atribuită și primarului Ion Gârleanu, care a fost fascinat de acest eveniment.
17 Bogati01Drept dovadă, edilul comunei Bogați le-a adresat rugămintea tuturor participanților ca, atunci când vor mai organiza astfel de reuniuni, indiferent de locație, să îl cheme și pe el doar pentru a sta într-un colț și a-i asculta. Simpozionul a fost încheiat prin lansarea unei cărți a prof. univ. dr. Maria Constantinescu de la Universitatea din Pitești. Despre comitetul de organizare spunem că acesta a fost compus din: lect. univ. dr. Ion Gârleanu, drd. Decebal Floroaica, profesorii universitari doctori Cătălin Zamfir, Marian Voinea, Maria Constantinescu, Dumitru Otovescu și conferențiari universitari doctori Cornel Constantinescu și Dumitru Chirleșan.

Comentarii