...
  • sâmbătă, 21.07.2018
Publicitate
Slider

Silvia Petre-Grigore, confesiuni poetice la Colegiul „Maria Teiuleanu”

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Denisa Popescu     Data: 11 aprilie 2018

9 silviaPoeta Silvia Petre-Grigore a coborât direct din carte, printre elevii clasei a XII-a de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”, la ora de literatură a prof. Valentina Ilina. Era o zi cu zăpadă, mohorâtă, de sfârșit de martie, când să-ți numeri banii e încă mai trist decât să te uiți în tine și să răscolești după amintiri.
Personaj principal al Proiectului Biblioteca Te Citește, Silvia Petre-Grigore are condeiul delicat și scăpărător în același timp, o bijuterie ascuțită – stilet, floretă, rapieră – care luminează poemele tandre, cu rimă și le fulgeră de-a dreptul pe cele în vers alb, împovărate de metafizică.
9 silvia02Misiunea Silviei, aflată față în față cu tinerii de 18, 19 ani, a fost una dificilă. Exploratori conștiincioși ai timpului nou, dependenți de tehnologia de ultimă oră, refractari la tiparele culturale care i-au format pe părinții lor, dezamăgiți și în general, și în special, tinerii au intrat precaut în dialogul cu textul poetic. Emoția nu le era, însă, complet străină. A fost darul, a fost meritul Silviei faptul că s-au deschis la un moment dat și au acceptat ceea ce cartea, cuvântul vor avea întotdeauna de oferit.
După lectură, poeta le-a povestit liceenilor despre cum a început să scrie, despre experiența ei de jurnalist și despre căutările spirituale, care au trimis-o, acum câțiva ani, pe El Camino, în cel de-al treilea mare pelerinaj creștin, după Ierusalim și Roma, pelerinajul la Santiago de Compostela.
Inițiată de Biblioteca Județeană Argeș, acum la a doua ediție, Biblioteca Te Citește se va întoarce în școli și în licee în luna mai.

 

 

Discuții