...
  • joi, 19.07.2018
Publicitate
Slider

Se va mai bate cineva vreodată pentru Argeş precum Constantin Stroe?

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Denis Grigorescu     Data: 02 august 2017

Punctulpey mareMi-e dor de Constantin Stroe. Iar dorul ăsta se accentuează când văd zilnic ce conducători și politicieni slabi și fără sânge în instalație are Argeșul, când văd cât de mult se tergiversează lucrările la autostrada Pitești – Sibiu. În ultimele două decenii nu am văzut pe nimeni care să se lupte pentru Argeș, inclusiv pentru autostrada Sibiu-Pitești, așa cum a făcut-o Constantin Stroe.

Și, cu toate astea, lumea, în frunte cu politicienii și șefii județului, l-a cam uitat, deși nu au trecut nici opt luni de când Constantin Stroe a plecat dintre noi. Ultima oară când am auzit numele său pomenit cu respect a fost în martie, la Adunarea Generală ACAROM.
De fiecare dată când vorbeam cu Constantin Stroe, fie la telefon sau față în față – și am făcut-o de sute de ori între 1998 și 2016 – îmi dădea încredere. Încredere într-un județ mai bun și mai puternic. Încredere într-o țară mai bună. Și Constantin Stroe chiar s-a luptat enorm pentru un Argeș și o Românie mai bune. Dacă nu ar fi fost Constantin Stroe, Renault nu ar fi venit niciodată la Dacia, uzina de la Mioveni ar fi decăzut enorm, iar zona Pitești-Mioveni ar fi riscat să devină o Vale a Jiului. Grație lui Constantin Stroe, Dacia este acum cel mai eficient ambasador al României, mai eficient decât sutele de diplomați trimiși mai mult pentru sinecure prin toate colțurile lumii. Renault a investit peste 2,5 miliarde euro la Dacia, iar peste 180.000 de oameni au locuri de muncă stabile la uzină și la zecile de furnizori veniți după ce Renault a cumpărat Dacia. Constantin Stroe a făcut pentru Argeș mai mult decât toate clasele politice ce s-au perindat prin județ din 1990 încoace.
Cuvântul lui Constantin Stroe era mereu respectat, pentru că acesta avea cu ce. Avea o experiență uriașă, avea argumente, avea o minte strălucită, avea dragoste pentru Argeș și oamenii săi. În schimb, cuvintele actualilor oficiali din mediul administrativ și politic sunt doar vorbe goale, penibil de goale, fără nicio acoperire în fapte. Ca să nu mai vorbim de faptul că în majoritatea covârșitoare a cazurilor ascensiunile oficialilor se datorează lingușelilor aduse superiorilor și atașamentului financiar față de partid. Problema e că în Argeș avem la vârf mai mult politicieni decât profesioniști. La noi, partidul te urcă, nu experiența.
Se va mai bate vreodată cineva pentru Argeș precum Constantin Stroe? Nu cred. Sper însă să mă înșel.

Discuții