...
  • miercuri, 15.08.2018
Publicitate
Slider

Regizoarea piteşteancă Catrinel Dănăiaţă, nominalizată la Premiile Gopo

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Denis Grigorescu     Data: 02 martie 2017

17 danaiataPe 21 martie, la Teatrul Național din București va avea loc cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România. Este vorba de cea de-a XI-a ediție a Premiilor Gopo.
Iar printre nominalizați se numără și regizoarea Catrinel Dănăiață, originară din Pitești. Lungmetrajul „Dublu” regizat de Catrinel Dănăiață are trei nominalizări la Premiile Gopo: cel mai bun debut (Catrinel Dănăiață), cel mai bun actor (Bogdan Dumitrache) și cea mai bună imagine (Pătru Păunescu).
„Este o bucurie pentru mine această nominalizare. Este important să fii acolo, la Premiile Gopo, cele mai importante din industria cinematografică din România. Această nominalizare înseamnă totodată că filmul a plăcut. Nominalizarea înseamnă și că sute de oameni din industria cinematografică vor vedea filmul meu ca să poată vota ulterior. Iar filmul «Dublu» a fost făcut și ca să fie văzut de câți mai mulți oameni”, ne-a declarat Catrinel Dănăiață.

Filmul „Dublu” s-a bucurat de numeroase aprecieri

Lungmetrajul „Dublu”, regizat de piteșteanca Catrinel Dănăiață, a avut în iulie 2016 premiera internațională în cadrul celei de-a 51-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary și s-a bucurat de numeroase aprecieri de la public, critici și presa de specialitate. „Dublu” a fost inclus în competiția „East of the West“, secțiune dedicată regizorilor aflați la primul sau al doilea film și în cadrul căreia au concurat 12 producții din Europa Centrală și de Est, Balcani, Grecia, Turcia, dar și din țări ale fostului bloc sovietic.
Cu o carieră deja extrem de apreciată, Catrinel Dănăiață a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” București, secția Regie de film. Este doctor în Cinematografie și Media și lector universitar la Universitatea Hyperion din Capitală.  

Comentarii