...
  • luni, 24.09.2018
Publicitate
Slider

Primăriţa Jenica o trimite pe Lavinia Năstase cu pomelnice grase la preoţii din Ştefăneşti

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: ELECTRO-CUTARE     Data: 22 februarie 2018

2 JenicaPomelnicul se predă preotului la altar, prin stânga, înainte de începutul Sfintei Liturghii, însoţit de o lumânare aprinsă. Unii obişnuiesc să îl însoţească şi cu o prescură sau un dar mai mic, de uz ritual-tămâie, smirnă sau ulei de candelă. Însă nimic nu este necesar sau obligatoriu, după cum nu există nici un preţ în bani. Fiecare dă dacă poate şi cât poate. Cei mai mulţi obişnuiesc să dea un leu, ca şi când l-ar pune în cutia milelor, zic unii preoți, în vreme ce pentru bieții enoriași și acela ar fi prea mult… Primărița de la Ștefănești a dat peste cap mercurialul pomelnicelor, atunci când  consiliera ei, Lavinia Năstase, după un tur al lăcașurilor de cult din localitate, a lăsat din partea șefei  și câte 1000 de lei la o biserică. Să fie de sufletul morților, desigur. Cum criza de la Ștefănești se adâncește și e nevoie atât de sprijinul lumesc, cât și de cel  divin, cele două doamne, extrem de bisericoase, de altfel, au făcut lobby printre preoții din localitate.

Când nu merge cu pomelnicele, e băgat în față numele lui Caliopie

Iar când nu au fost suficiente argumentele din dotare au trecut la amenințarea cu… protosinghelul Caliopie, la care, chipurile, ar avea consiliera Lavinia Năstase trecere. Adică, uși deschise. Cert este că între fețele bisericești din Ștefănești pare că și-a băgat Satana coada.
Altfel nu înțelegem cum de au ieșit în fața unui public și așa îndârjit, gata să sară la gâtul aleșilor locali, la ședința de consiliu de săptămâna trecută. De la microfon și îmbrăcați în sutană, preoții au protestat că din 4 miliarde cât au primit cultele de la Consiliul Local în noul buget, uneia dintre biserici i-au fost distribuite 3 miliarde, în vreme ce toate celelalte au fost nevoite să împartă doar un miliard. S-au ciondănit șu au vociferat, fără să țină cont că respectivul lăcaș de cult, care a primit 3 miliarde lei vechi,  are datorii mari și vechi la constructori, iar banii alocați sunt departe de a ajunge pentru finalizarea lucrărilor.

 

Comentarii