...
  • marți, 25.09.2018
Publicitate
Slider

Precizări de la Finanțe despre ”Declaraţia privind impozitul pe profit”

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Marius Ionel     Data: 22 februarie 2018

finante dclaratAu obligaţia depunerii formularului 101 ”Declaraţie privind impozitul pe profit” pentru anul 2017, până la data de 26 martie 2018:

-Contribuabilii plătitori de impozit pe profit care efectuează declararea şi plata impozitului pe profit trimestrial;

-Instituţiile de credit – persoane juridice române şi sucursalele din România ale instituţiilor de credit – persoane juridice străine precum şi contribuabilii plătitori de impozit pe profit care au optat pentru declararea şi plata impozitului pe profit anual, cu plăţi anticipate, efectuate trimestrial.

Au obligaţia depunerii formularului 101 ”Declaraţie privind impozitul pe profit” pentru anul 2017, până la data de 26 februarie 2018:

-Persoanele juridice prevăzute la art. 15 din Codul fiscal. Acestea depun declaraţia privind impozitul pe profit inclusiv în situaţia în care înregistrează numai venituri neimpozabile, respectiv cheltuieli nedeductibile, potrivit titlului II „Impozitul pe profit”

-Contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice şi a cartofului, pomicultură şi viticultură

Categoriile de contribuabili care aplică regulile speciale de impozitare prevăzute la art. 15 din Codul fiscal sunt următoarele: cultele religioase, unităţile de învăţământ preuniversitar şi instituţiile de învăţământ superior, particulare, acreditate, precum şi cele autorizate, asociaţiile de proprietari constituite ca persoane juridice şi asociaţiile de locatari recunoscute ca asociaţii de proprietari, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România și organizaţiile nonprofit, organizaţiile sindicale, organizaţiile patronale.

M.I.

Comentarii