...
  • luni, 24.09.2018
Publicitate
Slider

Poliţia din Bascov i-a sugerat unui bărbat din Mărăcineni să-şi mute terenul ca să facă loc unei firme

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Alina Crângeanu     Data: 11 octombrie 2017

5 GheorgheBriceag# Gheorghe Briceag (foto): „Agenta asta, care m-a chemat, mi-a sugerat că ar fi bine să cedez în favoarea Metal Impex, că nici ei nu pot construi acolo, nici eu nu pot semăna” # Gheorghe Briceag: „ Am dat o nouă declarație, mi-a scris-o ea. Când o citesc, ce văd?! Îmi cerea să cedez, ca să poată ăia construi. Am luat și eu pixul și am tăiat”

Dezvăluirile făcute de Viorel Bolovan, denunțătorul la DNA al lui Stelian Crăciun și al cumnatului acestuia, Nicolae Dascălu, actualul primar de la Mărăcineni, au deschis Cutia Pandorei. Foarte mulți cetățeni au venit la redacția Jurnalului de Argeș pentru a se plânge de diferite probleme, fie de natură judiciară, mai exact spețe judecate strâmb de magistratul Cornelia Inge, fie probleme funciare întâmpinate la Primăria Mărăcineni, fie cu Poliția Bascov, condusă de controversatul polițist Marius Aioanei, indicat de același Viorel Bolovan într-un denunț ca făcând parte din cercul de prieteni sus-puși ai „Cartelului de la Mărăcineni”.

Gheorghe Briceag este locuitor al Mărăcineniului și a venit la redacția noastră pentru că are necazuri. A moștenit și i-a fost consfințit, prin hotărâre judecătorească definitivă de ieșire din indiviziune, dreptul asupra unei suprafețe de 5.520 mp, lângă gara Ciumești.
„În urmă cu două săptămâni m-am pomenit cu Ardei, viceprimarul, cu șoferul, să iau actele și să merg la câmp. De ce să vin, măi, nene, nu am mai fost? Aveți toate actele mele! Le-am adus să vi le arăt și dumneavoastră… Uitați ce am pe schița topo din instanță! Am și expertiză depusă în instanță. Din 2012 mi l-a băgat în registrul agricol, a stat la primărie 6 luni hotărârea, fiindcă ei atît sunt de pregătiți că citeau prefața sentinței și îmi spuneau că nu am pământ. Le-am arătat mură în gură. Dar nu vor să țină cont de ce am eu! Ce vor?! Vor să îmi devieze proprietatea, să le permită celor de la Metal Impex să își mărească proprietatea”, și-a început povestea nea Briceag.

„Îmi sugera polițista să dau semnătură și nu am dat!”

Potrivit spuselor acestuia, lângă bucata de pământ ce i-a revenit în urma împărțelii pământului moștenit de la tatăl său, cu frații, s-a mutat o firmă,  Metal Impex SRL, despre care nu se știe cum a ajuns să își construiască acolo un  depozit. Proprietarii au cumpărat de la vecini teren, au cumpărat și de la nea Briceag vreo 300 mp, dar s-au gândit că mai vor, ca să se extindă. Numai că, de data asta, nu le-a mai mers pentru că bărbatul i-a refuzat. De atunci, toate instituțiile statului s-au pus în mișcare ca să îl convingă pe nenea Briceag să se dea mai încolo. Însă el, ba!
„Au cumpărat terenuri pe lângă mine în jos și au văzut că suprafața se îngustează. Atunci s-au gândit că le mai trebuie. Au intrat doi ani la rând în terenul meu, cu 4-5 metri și mi-au distrus cultura. La sesizarea făcută de mine la poliție, s-a deplasat la fața locului comisarul Puiu și  agentul Stan. Au făcut măsurători la depozit, au propus dosar penal  la Parchet pentru distrugerea proprietății. Tot ei au propus apoi clasarea cauzei pe motiv că nu era stabilit hotarul. Și s-a dat clasare…”

„Am luat și eu pixul și am tăiat. Atunci, domnișoara  a strigat către șef:… «uite ce mi-a făcut!»”

5 Marius AioaneiÎn continuare, Gheorghe Briceag ne-a povestit cum a fost forțat de poliție să își cedeze terenul. „M-au chemat din nou, pe 8 iunie anul ăsta, la Poliția Bascov. A venit un echipaj de patru polițiști la poartă și mi-au  înmânat o înștiințare. M-am dus acolo și… iar problema cu pământul. Îmi cere o agentă  actele terenului. Îi spun: «Mă, domnișoară, căutați în arhivă că am depus două rânduri de acte, i-am depus agentului Marius Enache, care a plecat de la post. I-am dat și domnului comisar Puiu, când a venit la fața locului și  mi-a spus că terenul ăsta se poate muta». Agenta asta, care m-a chemat, mi-a sugerat că ar fi bine să cedez în favoarea Metal Impex, că nici ei nu pot construi acolo, nici eu nu pot semăna. Am dat o nouă declarație, mi-a scris-o ea. Când o citesc, ce văd?! Îmi cerea să cedez, ca să poată ăia construi. Am luat și eu pixul și am tăiat. Atunci, domnișoara  a strigat către șef:… «Uite ce mi-a făcut!». Apoi nu m-au mai chemat. Cine le-a aprobat celor de la firmă  să construiască acolo, fără să scoată terenul din circuitul agricol, fără să scoată din extravilan, fără să îi dau eu semnătură de bună vecinătate? Așa îmi sugera polițista, să le dau semnătură. Nu le dau! Am fost marți (în urmă cu două săptămâni, n.red) la fața locului cu viceprimarul Ardei, inginerul, cadastristul Andrei și cu poliție…Același lucru, să mă mut eu cu  terenul. Nu mă mișc de acolo! Unde să mă duc, să mă duc peste vecinii mei?!”

 

1
Comentarii

George Bratescu

Pai nu ai dat peste roman Gabriel de la secția 16 bucuresti ca făcea el o lege și îi arata omului ca e legal sa cedeze. Și dacă omul nu credea îl punea pe ofițerul lui sau vreun agent din subordine sa îl numească pe om panarama dracului așa cum procedează secția 16 politie bucurești în 2018 . Dacă comenta venea Drumarii Cornel șeful lor și spunea ca e totul legal.