...
  • marți, 21.08.2018
Publicitate
Slider

Playboy-ul Pendiuc, îngropat de mărturiile a doi angajaţi de la ADP

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Denis Grigorescu     Data: 01 februarie 2018

10 CarmenLis# Dosarul asfaltării drumului până la vila amantei # Directorul Mircea Braniște de la ADP a achitat deja prejudiciul imputat, ceea ce echivalează cu o recunoaștere a faptei

Surprize mari în dosarul în care Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, a fost trimis în judecată pentru asfaltarea ilegală a drumului care duce la vila fostei secretare Carmen Lis. Vă reamintim că în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Argeș  este judecat și directorul ADP, Mircea Braniște, care a achitat deja prejudiciul imputat de procurori,  în cuantum de 27.747 lei.

Ana Rădulescu, șef serviciu tehnic ADP: lucrarea de asfaltare, făcută fără avizele obligatorii de la Primărie

10 vila Carmen Lis2După cum spun procurorii anticorupție, „în perioada 14-15 septembrie 2014, Tudor Pendiuc și Mircea Braniște s-au deplasat în zona străzii Aleea Căminelor și Aleea Seneslau, unde Tudor Pendiuc i-a indicat lui Mircea Braniște o suprafață de teren ce nu făcea parte din domeniul public sau privat al Piteștiului, în legătură cu care i-a cerut ca ADP Pitești să execute lucrări de modernizare și asfaltare”. Asfaltarea drumului s-a făcut pe 18 și 19 septembrie 2014.
De altfel, Mircea Braniște, directorul ADP Pitești, le-a spus  celor de la DNA că Pendiuc i-a solicitat clar realizarea respectivei lucrări. „Mircea Braniște a avut o poziție relativ sinceră, arătând că lucrarea s-a efectuat la solicitarea lui Tudor Pendiuc în locul și configurația indicate de acesta”.
Cum spuneam, foarte relevante sunt mărturiile mai multor foști subordonați ai lui Tudor Pendiuc, care au confirmat că lucrarea a fost realizată cu ilegalități.
Audiată de procurorii DNA, martora Ana Rădulescu-șef serviciu tehnic în cadrul ADP Pitești, a declarat că în situația existenței unor nelămuriri cu privire la regimul juridic al suprafețelor pe care urma să se efectueze lucrări se solicitau puncte de vedere în scris de la Serviciul pentru aplicarea legilor proprietății din cadrul Primăriei Pitești și numai după obținerea răspunsului scris se proceda la executarea lucrării solicitate: „Cu toate acestea, în cazul lucrării efectuate în perioada 17-18 septembrie 2014, nu a existat înainte de executarea acesteia, vreo solicitare scrisă sau telefonică din partea primăriei sau a locuitorilor din zonă”.

Și inspectorul Dan Ceapraz îl lasă în offside pe fostul primar

Un alt fost subordonat al lui Pendiuc, inspectorul Dan Ceapraz din cadrul ADP Pitești, care avea ca atribuții analizarea din punct de vedere tehnic a solicitărilor venite de la locuitori sau de la primărie și aviza începerea lucrărilor, le-a spus celor de la DNA că „în cazul lucrării din perioada 18-19.09.2014 nu a fost consultat cu privire la executarea lucrării și a constatat în mod direct că lucrarea se află deja în curs de executare. Totodată, martorul Dan Ceapraz a mai arătat că la momentul executării lucrării știa că în imediata vecinătate locuiește martora Carmen Lis, care lucra la Primăria Pitești”.

Ce spun procurorii DNA: „Tudor Pendiuc a mers la fața locului pentru a constata calitatea lucrării și apoi a vizitat-o pe martora Carmen Lis”

Legat de atitudinea lui Tudor Pendiuc la audieri, procurorii anticorupție precizează în rechizitoriu că acesta „a avut o atitudine total nesinceră, arătând inițial în declarațiile date în calitate de suspect că i-a indicat lui Mircea Braniște care e suprafața ce urma a fi asfaltată, dar că nu cunoștea dacă terenul face parte din domeniul public sau privat al municipiului Pitești. Tudor Pendiuc s-a prezentat în dimineața zilei de 18 septembrie 2014, după finalizarea lucrării, la fața locului pentru a constata calitatea lucrării și apoi a vizitat-o pe martora Carmen Lis”.

Pendiuc a încercat să invoce erori GPS legat de teren, însă a fost din nou prins cu minciuna

Procurorii DNA mai spun că „în ceea ce privește apărarea formulată de inculpatul Tudor Pendiuc referitoare la existența unor erori în raportarea suprafeței de teren la coordonatele GPS din prezent, aceasta este înlăturată prin înscrisurile depuse la dosar din care rezultă că suprafața de teren asfaltată nu face parte din domeniul public sau privat al municipiului Pitești”. De altfel, procurorii DNA au strâns în acest sens mărturii și documente atât de la Valentin Vlad, administratorul firmei Professional Services Consulting, firmă ce a deținut până în 2010 terenul pe care a fost asfaltat ilegal drumul, cât și de la reprezentanții firmei Keadle Imobiliare, firmă ce deține o parte din terenul pe care a fost asfaltat drumul.

Judecătoarea Irina Lazăr a făcut cerere de abţinere, pentru că Pendiuc a fost la nunta fiului său

În aprilie 2017, judecătoarea Irina Lazăr a făcut cerere de abținere în acest dosar, precizând că Pendiuc a participat la nunta fiului său. Cererea sa a fost însă respinsă, instanța apreciind că „împrejurările invocate în cererea de abținere nu acoperă ipoteza prevăzută de lege, nefiind de natură a impieta asupra obiectivității magistratului în soluționarea cauzei”. Mai trebuie spus că, în 2011, judecătoarea Irina Lazăr a participat la nunta fiicei mari a lui Tudor Pendiuc și judecă în continuare procesul privind asfaltarea ilegală a drumului către vila fostei secretare a lui Pendiuc.

Comentarii