...
  • luni, 24.09.2018
Publicitate
Slider

Piteşteanul Robert Glinţă a concurat împotriva altui român în Statele Unite

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Marius Ionel     Data: 01 martie 2018

13 GlintaConfruntarea românilor a oferit șansa americanilor să observe doi sportivi talentați, bine antrenați și valoroși. Este vorba de concursul din Salt Lake City, întrecere care a fost ultima între două facultăți pentru sportivi în sezonul 2017-2018. Paul Cătălin Ungur a concurat pentru Utah, iar piteșteanul Robert Andrei Glință pentru USC University of South California.

Confruntarea românilor a adus victorii de ambele părți!

Confruntarea românilor din State a fost precedată de o ceremonie de deschidere. A fost vorba de un spectacol în stil pur american. „Am fost prezentați toți seniorii la ceremonie. La sfârșitul evenimentului am mers să ne întâlnim «însoțitorii sau familia» și eu am ales ca Robi să îmi fie însoțitor. După ceremonie, ca în orice alt concurs ne-am înotat probele”, a declarat Cătălin Ungur pentru aimx.ro. Rivali în competiție, prieteni în afara concursului și colegi la lotul național, Paul Cătălin Ungur și Robert Andrei Glință au intrat hotărâți în bazin. A urmat așadar confruntarea românilor de la Utah și USC. De reținut că la 50 metri spate, parte din ştafeta de 4×50 mixt, Ungur a câștigat. La 100 metri spate Robert s-a impus. Acestea au fost probele la care au concurat amândoi. Apoi, la 200 metri spate Robert a concurat fără Ungur. Glință a câștigat. La 100 metri fluture, Cătălin a terminat pe doi și la punctaj per total Utah a câștigat. „În două săptămâni ne întâlnim la concursul conferinței Pac 12 unde vor concura toate echipele următoare: Utah, USC, CAL, Arizona, ASU, Stanford. După conferința Pac12, la două săptămâni vin naționalele NCAA. Acolo concurează elita la fiecare probă. Ne vom reprezenta școala contra tuturor facultăților din D1 în SUA”, a mai spus Paul Cătălin Ungur pentru aimx.ro. Cătălin Ungur s-a stabilit din 2014 în SUA. Are o echipă puternică în spate: în Utah, cu antrenorii Joe Dykstra și Herbie Behm (ultimul specializat pe sprint). În România, Cătălin Ungur reprezintă Brașovul și Baia Mare. Antrenorii din țară sunt Adrian Gherghel și Ștefan Ioan Gherghel. Ungur face parte din Clubul Sportiv Municipal Brașov, dar antrenamentele le face la Baia Mare.

„Întrecerea s-a sfârșit cu Utah învingătoare la scorul final pe puncte”

Urmează așadar Naționalele pentru cei doi sportivi români din State,  confruntarea românească fiind competiția cea mai mare din an pentru cei doi. Naționalele americane se vor desfășura în perioada 22-25 martie 2018. „Între Utah și USC a avut loc un dual-meet, adică o competiție strict între cele două universități din care facem parte eu și Cătălin. Noi ne-am deplasat în Utah și de aceea a fost o zi foarte obositoare: ne-am trezit foarte devreme, am zburat și am concurat în aceeași zi. De asemenea, echipa noastră (USC), nu a participat cu cei mai buni sportivi ai echipei, deoarece aceștia se pregătesc pentru campionatele NCAA. Antrenorul a hotărât să meargă cu restul echipei să le acorde o șansă în plus celorlalți să își îndeplinească barem pentru NCAA, care sunt campionatele naționale între universități. Întrecerea s-a sfârșit cu Utah învingătoare la scorul final pe puncte. În continuare, Utah și USC se vor întrece din nou în conferința Pac-12, conferință din care aceste universități fac parte, acolo unde eu și Cătălin ne vom întrece din nou”, a declarat Robert Glință pentru Jurnal de Argeș.

Comentarii