...
  • duminică, 23.09.2018
Publicitate
Slider

Personalităţi argeşene la Bibliotecă

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Zina Ionescu     Data: 14 februarie 2018

bjaSecţia Ştiinţă şi Tehnică a Bibliotecii Judeţene ,,Dinicu Golescu” Argeş vine în întâmpinarea cititorilor cu o expoziţie de carte, dedicată în exclusivitate marelui om politic, Armand Călinescu.

Armand Călinescu (1893-1939) s-a născut la Piteşti, în familia colonelului Mihai Călinescu şi a soţiei sale, Ecaterina. A urmat şcoala şi liceul ,,Ion C. Brătianu” din localitatea natală, fiind un elev de excepţie.
Termină Facultatea de Filosofie din Bucureşti, în paralel cu Facultatea de Drept şi Ştiinţe Economice, după care obţine un doctorat în ştiinţe politice şi economice la Paris.
A intrat în politică după război, în Partidul Ţărănesc al lui Ion Mihalache şi Virgil Madgearu, care avea mai târziu să devină Partidul Naţional Ţărănesc.
În 1930, a ocupat funcţia de subsecretar de stat la Ministerul de Interne, iar mai târziu, pe cele de Ministru al Sănătăţii, Ministru al Educaţiei Naţionale şi Ministru al Apărării Naţionale. La 7 martie 1939, regele Carol al II-lea îl numeşte în funcţia de preşedinte al Consiliului de miniştri (prim-ministru al României).
A fost asasinat în Bucureşti, pe 21 septembrie 1939, de un comando legionar.
Pe cei ce doresc să aprofudeze lucrările expuse îi aşteptăm, până la sfârșitul acestei luni, în Secţia Ştiinţă şi Tehnică, din cadrul Bibliotecii Judeţene ,,Dinicu Golescu” Argeş.

Comentarii