...
  • miercuri, 15.08.2018
Publicitate
Slider

Parlamentarii de Argeş, nişte ignoranţi cărora nu le pasă de victimele Experimentului Piteşti

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Denis Grigorescu     Data: 25 aprilie 2018

Punctulpey mareFac ce fac parlamentarii de Argeș și îmi dau iar prilej să scriu despre ei la negativ. Și cum să nu scriu, când văd constant că îi doare undeva de județul pe care îl reprezintă și de alegătorii datorită cărora au venituri revoltător de mari și beneficii fără număr, în condițiile în care nu au făcut nimic pentru Argeș? Sâmbătă, 21 aprilie, s-a deschis expoziţia permanentă a Memorialului Închisoarea Piteşti. Un eveniment emoționant și de anvergură națională, la care au participat sute de oameni și la care au fost prezenți mai mulţi foşti deţinuţi politici, inclusiv supravieţuitori ai teribilului Experiment Piteşti. Foști deținuți politici care au trecut prin torturi teribile pentru că s-au opus comunismului și cărora le datorăm faptul că suntem liberi azi.
M-aș fi așteptat ca la un asemenea eveniment de anvergură să fie prezenți toți parlamentarii de Argeș. Aceiași parlamentari care veniseră cu o zi înainte la deschiderea Simfoniei Lalelelor. Numai că – surpriză! – singurul parlamentar din județ a fost deputatul USR Ionuț Moșteanu. Alături de el a fost prezent și un deputat USR venit tocmai de la Iași. Știu, se vor găsi parlamentari de Argeș care vor spune că nu au primit invitație. Și le voi spune că deputatul Ionuț Moșteanu a venit fără invitație, a venit pentru că a aflat de eveniment – care fusese intens mediatizat pe Facebook timp de multe zile înainte – și a simțit că trebuie să fie acolo pentru a onora memoria martirilor și victimelor Experimentului Pitești. Și același deputat a stat discret în public, fără să facă în vreun fel caz de prezența sa, fără să țină vreun speech. Mai mult, a venit și ambasadorul Marii Britanii, la fel de discret și fără alai. Au venit oamenii care au respect pentru istoria Argeșului, oamenii care nu i-au uitat pe sutele de tineri care au trecut prin orori de neimaginat în cadrul Experimentului Pitești și în cadrul altor închisori comuniste. Știu că sunt dur, dar voi spune negru pe alb, pentru că asta e realitatea: parlamentarii de Argeș sunt niște ignoranți, cărora nu le pasă de victimele Experimentului Pitești. Nu le pasă nici de faptul că fosta Închisoare Pitești ar putea să devină un obiectiv turistic de top, așa cum sunt peste hotare fosta închisoare Alcatraz, Chateau d’If sau Insula Robben. Iar investiția făcută la fosta Închisoare Pitești a fost una privată, realizată și cu un sprijin al IICCMER.
Nu voi da niciunul dintre numele celor 12 parlamentari absenți. Pentru că nu merită. Voi da, în schimb, numele foștilor deținuți politici prezenți la evenimentul de sâmbăta trecută. Pentru că ei merită tot respectul și recunoștința noastră: Sergiu Rizescu, Ioan Nicolae Dumitru, Jacques Vasile Iamandi, Constantin Marta, Constantin Rodaş-unul dintre cei mai cunoscuţi supravieţuitori ai Fenomenului Piteşti, Ioan Chiriac – şi el supravieţuitor al Experimentului Piteşti.

 

Comentarii