...
  • luni, 23.07.2018
Publicitate
Slider

Parlamentari francezi – vizită oficială în România, la invitaţia deputatei Simona Bucura-Oprescu

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: D.G.     Data: 21 iunie 2018

18 Simona francezi 02 1249În perioada 12-15 iunie, la invitaţia deputatei de Argeș Simona Bucura-Oprescu (PSD), preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză – Adunarea Naţională din Camera Deputaţilor, o delegaţie parlamentară a Grupului parlamentar de prietenie Franţa-România din Adunarea Naţională Franceză a făcut o vizită oficială în România.

18 Simona francezi 03 1249Delegaţia parlamentară franceză a fost formată din domnul deputat André Chassaigne (GDR), preşedintele Grupului Stânga Democrată şi Republicană din Adunarea Naţională, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie România-Franţa, doamna deputat Carole Bureau-Bonnard (REM), vicepreşedinte al Adunării Naţionale, vicepreşedinte al grupului de prietenie, domnul deputat Hubert Julien-Laferriere (REM), vicepreşedinte al grupului, domnul deputat Nicolas Forissier (LR), secretar al grupului, doamna deputat Jeanine Dubié (NI), secretar al grupului, doamna deputat Laurence Trastour-Isnart (LR), membru al grupului, precum şi domnul Lucian Iordache, secretar executiv al grupului.
Programul vizitei oficiale a delegaţiei parlamentare franceze în România a inclus în zilele de 14 şi 15 iunie o deplasare în Argeş
La Mioveni, delegaţia a fost primită de preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, de prefectul judeţului, Emilian Dragnea, şi de primarul oraşului, Ion Georgescu. Cu acest prilej s-a subliniat cooperarea de lungă durată pe mai multe planuri dintre judeţul Argeş şi Franţa. Astfel, Argeşul este înfrăţit cu regiunea Savoie, fiind derulate proiecte de natură instituţională, socială şi economică, acestea având rezultate certe. Un exemplu în acest sens este implementarea în Argeş a proiectului privind echipe mixte de salvatori montani om-câine (cu câini specializaţi în salvarea din avalanşe). În prezent, Argeşul este centru naţional de formare privind pregătirea echipajelor mixte de salvare din avalanşe.
De asemenea, oaspeţii francezi au efectuat o vizită şi la Uzina Dacia, fiind primiţi de către Antoine Doucerain, preşedinte director general al companiei. Dacia reprezintă cel mai bun exemplu al legăturilor puternice existente între Argeş şi Franţa, uzina din Mioveni devenind, de când a fost preluată de către Renault, cel mai mare exportator al României.
18 Simona francezi 01 1249Nu în ultimul rând, membrii delegaţiei au vizitat apoi Mănăstirea Curtea de Argeş şi au mers pe Transfăgărăşan, declarându-se impresionaţi de şoseaua montană care face legătura cu Transilvania.

Comentarii