...
  • marți, 25.09.2018
Publicitate
Slider

O delegaţie a PNL Diaspora s-a întâlnit cu românii din Italia

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: M.S.     Data: 09 noiembrie 2017

18 PNL DiasporaÎn perioada 22 – 29 octombrie, o delegație a PNL Diaspora, condusă de senatorul Viorel Badea, președintele organizației, a efectuat o vizită de lucru în Italia.

Cu acest prilej, delegația română a avut o serie de întrevederi cu reprezentanți ai autorităților locale din și regionale din Veneto, Lazio și Calabrie, cu reprezentanți ai comunităților de români din aceste regiuni, precum și o serie de întâlniri politice.
În cadrul acestor întrevederi, s-a discutat despre problemele cu care se confruntă românii rezidenți în aceste regiuni ale Peninsulei, precum și eventualele modalități de rezolvare a acestora. Astfel, reprezentanții conducerii PNL Diaspora s-au întâlnit cu dl. Gian Filippo Santi, primarul orașului Formello (Lazio), unde s-a discutat despre oportunitatea deschiderii unui birou de informare pentru românii rezidenți în această regiune, proiect asumat de actuala conducere a primăriei. Totodată, s-au discutat o serie de proiecte venite în beneficiul românilor și cu reprezentanți ai autorităților locale din Castrovilari, Altomonte și Scalea (Calabria), care și-au arătat deschiderea pentru o colaborare în beneficiul românilor cu organizațiile PNL Diaspora din teritoriu.
Urmare a acestor întrevederi, s-au pus bazele unor colaborări între reprezentanții PNL Diaspora din teritoriu și autoritățile locale de unde acestea își desfășoară activitatea.
Totodată, duminică, 29 octombrie delegația română a participat la Montecatini Terme, alături de românii din localitate, la inaugurarea unui spațiu social destinat comunitatății românești. Au fost prezenți, din cadrul autorităților locale, primarul oraşului Montecatini Terme, Giuseppe Bellandi, viceprimarul oraşului Montecatini Terme, Ennio Rucco și Siliana Biagini, consilier în cadrul Primăriei Montecatini Terme.
Cu acest prilej, senatorul Viorel Badea, care a susținut încă de la început acest frumos proiect al părintelui Tulan Matei și al comunității parohiale, a reiterat importanța coagulării românilor din afara țării în jurul bisericilor, loc unde nu doar că sunt uniţi prin credinţă, ci și prin păstrarea limbii strămoşești, tradiţiilor şi obiceiurilor păstrate de la înaintaşi.
Din delegație au mai făcut parte dl. Radu Lupu, prim-vicepreședinte al PNL Diaspora și dl. Mihai Barbu, secretarul general al organizației, care au fost însoțiți pe toată perioada vizidei de dl. Valentin Făgărășian, președintele PNL Italia.

 

Etichete:

Comentarii