...
  • joi, 19.07.2018
Publicitate
Slider

„Ne punem bariere unii la alţii? Dăm cetăţenii jos din autobuzul ăsta, că trebuie să ia alt autobuz?”

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Iustina Harco-Burcea     Data: 10 august 2017

18 02# Gheorghe Stancu critică intenţia Primăriei Piteşti de desfiinţare a liniei 2 ce merge la Bascov # Primăria și Consiliul Local Pitești vor să desființeze linia 2 sub pretextul că aceasta ar depăși granița municipiului

Săptămâna trecută, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mânzână, a afirmat că transportul metropolitan (care nu a funcționat niciodată în județul nostru) se va desființa, fiecare localitate urmând să ia, în Consiliul Local, decizia de a ieși din această asociere. De asemenea, singura soluție găsită de oficialii CJ este transformarea în trasee județene a rutelor din zona metropolitană. Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov, e de părere că nu zona metropolitană ar trebui desființată, ci mai degrabă legislația ar necesita anumite modificări.

„Cred că aceste discuții au avut loc cu mult timp în urmă. Din punctul meu de vedere, zona metropolitană nu ar trebui desființată, există în toată Europa și în anumite județe din România, și mă refer aici la Oradea, Constanța, unde sunt sigur 100% că există zonă metropolitană. Ne împotmolim undeva. Din punctul meu de vedere ar trebui modificată legea. Și dacă tot suntem la guvernare și știm această soluție… această problemă am spus-o și parlamentarilor noștri, chiar dacă există o supărare, însă dl senator Gheorghe Marin a promis că o să încerce să  rezolve această problemă. Nu se poate să fim la limita de proprietate, cum ar fi România cu Bangladesh. Adică lăsăm cetățenii la graniță, la Podul Bascov, sau cei care vin din Pitești, să îi lăsăm undeva la Rolast, la pavilion”, spune edilul-șef de la Bascov.

„Muncitorii de pe platformele industriale din județ circulă în Bascov cu autobuze antice și fără condiții normale de transport”

Primarul Gheorghe Stancu este pe bună dreptate revoltat: „Pe platforma industrială de la Bascov lucrează 5.800 de oameni, dintre care 3.920, din statistica mea, sunt din Pitești. Adică vin, o parte au curse speciale, o parte… Ce să facem acum? Linia de autobuz 2 n-o să mai funcționeze, pentru că onor Consiliul Local Pitești și Primăria Pitești, în caietele de sarcini, chipurile, undeva sub umbrela legii spun că: domne, nu putem să depășim granița localității și trebuie undeva să întoarcem în sensul giratoriu. Trebuie să găsim soluții pe plan local și pe plan județean. Este imposibil să nu găsim aceste soluții. Toți cetățenii ne întreabă: ce facem? Cel puțin la Bascov, singura problemă, nemulțumire, de câțiva ani întregi, este acest aspect. La Bascov eu n-am șomaj, am sub 0,1% șomaj în comună, pe Legea 416 nu am decât 4 dosare. E o fluctuație a muncitorilor care vin și pleacă către platforma industrială din Pitești, din Mioveni, din Bascov și ca să nu le asigurăm acest transport în comun, care la ora actuală în Bascov circulă cu microbuze vechi și antice și de demult, fără condiții normale de transport, să nu găsim înțelegere, un limbaj comun pe această temă chiar mi se pare o situație de nedefinit. Adică trebuie să hotărâm într-o chestie legislativă să rezolvăm această problemă. Ori o rezolvăm în cadrul zonei metropolitane, care funcționează deocamdată și funcționează cu succes, de exemplu în ceea ce înseamnă salubritate, fondurile de coeziune în zona așa-zisă metropolitană, Primăria Pitești cu Apă-Canal și cele 11 localități care am accesat prima sută de milioane de euro și acuma suntem în etapa a doua. În toată Europa există acest lucru. O să vină antreprenori străini sau autohtoni să vrea să construiască în centrul Piteștiului, ori din punct de vedere al mediului, a lipsei de teren propice pentru dezvoltarea acestor uzine sau activități pe care le solicită, trebuie să meargă către zonele metropolitane. Și atunci se creează locuri de muncă și de o parte și de alta, dar trebuie să avem în vedere acest transport în comun, care mie mi se pare că ar trebui să ne dea de gândit că trebuie să găsim o soluție imediată. Soluția propusă de dl vicepreședinte CJ Ion Mânzână este bună, dar asta înseamnă foarte mult timp. Iar dacă ieșim din zona metropolitană, ea este aprobată juridic de toate localitățile. Există hotărâre judecătorească pe înființarea acestei zone metropolitane. Avem mai multe tipuri, transport în comun, utilități șamd. Dacă ieșim numai pe acest segment, nu știu cum o să procedăm. O să ieșim, dăm hotărâre că ieșim din zona metropolitană și mă duc către Consiliul Județean. În cât timp se rezolvă transportul ăsta? Este foarte complicată situația”.

1
Discuții

Cristian

Pe baza acestei legi celalalt capat al liniei 2 ar trebui sa se termine in zona Prundu Biserica ca Arpechimul face parte din Bradu…… ia sa vedem ii convine lui Ionica sa isi puna tot Pitestiul in cap ca trebuie sa vina din nou alegeri… Pe vremea lui Pendiuc nici nu se punea vorba de asa ceva..