...
  • miercuri, 15.08.2018
Publicitate
Slider

Ministrul Sănătăţii a vizitat Spitalul de Pediatrie din Piteşti

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: M.S.     Data: 06 iunie 2018

6 01Vineri, 1 iunie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a participat la conferința națională medicală organizată de Consiliul Județean Argeș.

Începând cu ora 09.00, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, împreună cu președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a efectuat o vizită la Spitalul de Pediatrie Pitești, cu ocazia punerii în funcțiune a aparatului de înaltă performanță CT (Computer Tomograf) și a inaugurării Secției de Recuperare, secție ce a fost renovată în întregime.
La etajul VII al spitalului se afla Compartimentul de Recuperare Neuromotorie, unde se asigură asistența medicală pacienților cu afecțiuni neuromotorii de la vârsta de nou-născut până la adolescență.
În cadrul Compartimentului se desfășoară activități medicale specifice, unice în arealul geografic Sud – Muntenia, fapt ce a condus în timp la o creștere a adresabilității. Pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor și pentru a reduce timpii de așteptare, care uneori durau chiar și 2-3 luni, anul trecut s-a luat decizia de a modifica structura organizatorică, în sensul creșterii numărului de paturi pentru spitalizare continuă de la 15 la 20, precum și a numărului de paturi pentru însoțitori de la 10 la 20.
Tratamentul neuromotor al copiilor internați în compartimentul cu paturi din cadrul spitalului se efectuează numai în cadrul Laboratorului de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie.

Investiții majore pentru îmbunătățirea confortului pacienților cu afecțiuni neuromotorii

6 02Patologiile tratate aici sunt paralizii de plex brahial, paralizii cerebrale (tetra, hemi, monopareze spastice), neuropatii sensitivo-motorii, distrofii musculare progresive, traumatisme cranio-cerebrale, tumori cerebrale cu leziuni cerebrale post-operatorii, malformații vasculare cerebrale rupte cu sechele, întârzieri mintale (de la ușoare până la severe), tulburări reactive sau de adaptare după traumatisme cranio-cerebrale din accidente diverse. Anual sunt internați pentru efectuarea curelor de tratament circa 500 de pacienți.
Pentru îmbunătățirea confortului hotelier al pacienților cu afecțiuni neuromotorii (ținând cont de faptul că durata medie de spitalizare este de aproximativ 15 zile) s-au demarat în anul 2017 lucrări de reparații capitale, care au fost finalizate în luna mai 2018.
Costul total al investiției se ridică la 709.431 lei, la care se adaugă cheltuielile pentru achiziționarea a diverse obiecte de inventar necesare desfășurării activității medicale (paturi, pătuțuri, dulapuri medicale, echipamente specifice kinetoterapiei etc.) în valoare de 95.194 lei.
Echipamentul de Tomografie Computerizată „Neuviz 16 Essence’’, în valoare de 6.136.226,44 lei, a fost achiziționat de către Ministerul Sănătății în cadrul Proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar, cu finanțare din împrumutul BIRD nr. 8362 – RO și alocat Spitalului de Pediatrie.
În cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală își desfășoară activitatea un număr de 3 medici cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată (care au și competență tomografie computerizată), la care se adaugă colaborarea pentru asigurarea continuității activității medicale cu încă 3 medici cu competență.
Echipa medicală din cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală este completată de un număr de 9 asistenți medicali, urmând ca, într-un termen relativ scurt, să mai fie angajați 4 asistenți medicali.
În urma acestei vizite, ministrul Sănătății s-a arătat plăcut impresionat de ceea ce a văzut, mai ales că, la nivel național, există încă o problemă legată de serviciile de recuperare pentru copii. În plus, Argeșul este primul județ care a reușit să pună în funcțiune Computerul Tomograf cu care spitalul a fost dotat. Mai mult, ministrul a anunțat că luni va semna și documentele prin care Spitalul Județean de Urgenţă Piteşti va beneficia de un aparat de radioterapie de înaltă performanță.

Comentarii