...
  • sâmbătă, 21.07.2018
Publicitate
Slider

Kärcher produce la Curtea de Argeş un milion de aspiratoare anual

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: F.Silvestru     Data: 11 aprilie 2018

12 karcherFabrica de aspiratoare din Curtea de Argeş a grupului german Kärcher, inau­­gurată în toamna lui 2016, produce anual circa un milion de aparate, func­ţio­nând la 65% din capacitate. Această unitate de producţie a fost o investiţie de tip green­field ce a necesitat iniţial 20 de milioane de euro, conform da­telor tran­s­mise anterior. Din această su­mă, circa o treime a fost ajutor de stat.

„Am produs anul trecut circa un mi­lion de aspiratoare – atât pentru uz cas­nic, cât şi industrial. Lucrăm la 65% din ca­pacitatea de producţie, deci mai avem loc de creştere. Cu toate acestea, am mai cumpărat o fabrică şi vrem să ne dezvoltăm“, spune Ion Bican, ma­na­ging director al CER Cleaning Equip­ment, firma prin care nemţii de la Kärcher operează fabrica din Ro­mânia.

Grupul german Kärcher a cumpă­rat anul trecut o clădire tot în Curtea de Argeş pentru a dezvolta aici o nouă facilitate de producţie unde urmează a se realiza aspiratoare, dar nu numai. Bican nu oferă momentan detalii despre noua unitate de producţie.

„Am început remodelarea şi modernizarea acestei uni­tăţi de producţie, urmând să dăm drumul anul vi­itor“, adaugă el. Grupul german Kärcher a produs la Curtea de Argeş, în fabrica proprie, as­pi­ra­toare în valoare de 51 milioane euro anul trecut şi şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri cu 17,5% mai mare. „Tot ce producem în România este exportat la sediul central în Germania şi apoi pleacă în toate colţurile lumii.“

Discuții