...
  • duminică, 19.08.2018
Publicitate
Slider

Ionică promite că schimbă faţa Piteştiului. Oraşul va deveni şantier

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Marius Ionel     Data: 14 iunie 2018

6 ionica# Conferinţă extraordinară de presă a lui Cornel Ionică

Primarul Cornel Ionică a organizat luni, 11 iunie, o deplasare alături de reprezentanții mass-media la câteva dintre șantierele deschise în Pitești. Prima oprire a fost la Bazinul Olimpic, la care au început mai multe lucrări de modernizare, care vor culmina cu implementarea unui proiect cu fonduri europene. De asemenea, deplasarea a continuat la piețele din Găvana și Trivale, care sunt în curs de modernizare cu fonduri de la bugetul local. Tot în acest an vor începe lucrările de amenajare a unor locuințe sociale la căminul fostului Liceu CFR din zona Stadionului. Pe de altă parte, a fost lansată licitația pentru construirea unei săli de sport la Liceul Ion Cantacuzino, în vreme ce lucrările la sala de sport de la Școala Ion Pillat sunt în plină desfășurare. Alte două săli de sport vor fi construite la Școlile Tudor Arghezi și Nicolae Iorga. În fine, în circa o săptămână vor începe lucrările de amenajare a unei noi benzi de circulație pe Calea Craiovei pentru virajul pe strada Frații Golești. Pentru reabilitarea multor altor străzi procedurile sunt în desfășurare. A urmat apoi vizita în ștrandul din Trivale, unde  s-au prezentat pe larg principalele proiecte aflate în derulare în municipiul Pitești.

Bazinul Olimpic face obiectul unui proiect de 5 milioane de euro

Primarul Cornel Ionică: ”La Bazinul Olimpic s-au întâmplat lucruri extraordinare, iar perspectiva este extraordinară. S-a acţionat cu material de dezinsecţie, s-a pus la punct iluminatul, iar acum 3 săptămâni s-a realizat un nou vestiar pentru copii. Urmează să montăm în curând aerul condiţionat, un televizor la intrare, pentru părinţii care aşteaptă. În scurt timp vor fi schimbate şi culoarele de înot şi, mai important, în trei luni se vor înlocui bloc-start-urile, care rămăseseră neschimbate de la construcţia bazinului. De anul viitor, bazinul ar putea găzdui şi competiţii de înalt nivel. De asemenea, urmează să fie înlocuită tabela electronică. Bazinul face obiectul unui proiect de 5 milioane de euro, pe care municipalitatea l-a întocmit, dar care este în evaluare încă din februarie…”.

Piaţa Găvana, gata în august

Piaţa Găvana urmează să fie refăcută după un design modern până în luna  august, conform contractului. Deocamdată, s-a găsit o soluţie provizorie pentru comerţul cu fructe şi legume, în faţa pieţei. ”După finalizarea pieţei, producătorii vor avea prioritate, iar mesele care nu se vor ocupa de către aceştia vor fi scoase la licitaţie. Termenul de finalizare a contractului este în august, după care se mai ia o marjă de vreo două săptămâni. Constructorul a câştigat licitaţia abia de 3 săptămâni şi au 4 tone de prefabricate deja comandate”, a spus primarul Ionică.

Piața Trivale, termen în august, dar se ia în calcul şi o întârziere de o lună

Termenul de finalizare pentru Piața Trivale este tot luna august, dar se ia în calcul şi o întârziere de o lună, pentru că proiectul a fost modificat. Şi aici, confecţiile metalice sunt deja realizate, la fel, tâmplăria. În zonă există şi câteva neînţelegeri cu doi comercianţi, care au încă magazinele deschise în mijlocul zonei îngrădite a şantierului. ”După părerea noastră, dânşii nu sunt proprietari, deşi susţin că ţin de o cooperativă, dar nu au documente. Noi ne judecăm şi va stabili instanţa. Îi ignorăm şi nu vor fi parte din zona comercială, unde vor fi producătorii”, a mai spus edilul-şef.

Alte lucrări

Printre cele mai mari proiecte pe care le susţine primarul Ionică se numără podul peste râul Argeş, pasajul rutier de la Târgu din Vale şi Centura de vest. Lucrările de la Căminul Maria Teiuleanu se vor finaliza anul acesta, deşi termenul era anul viitor. Vor fi 96 camere cu toaletă, plus 3 camere pentru pedagogi, sală de lectură şi alte dotări de care vor beneficia şi oaspeţi sportivi şi olimpici. Piaţa Primăriei se va reabilita cu înlocuirea granitului, pentru a permite maşinilor grele, inclusiv ale ISU, să circule. Se vor cumpăra maşini de deszăpezire, care vor face şi lucrări pe timpul verii. La fostul sediu Alfa TV de la Casa Cărții va fi centru de încasare impozite.  Se aşteaptă un răspuns de la Guvern pentru Sala Polivalentă – proiect de 23-24 milioane de euro – inclusiv 400 de locuri de parcare, din care 200 vor fi făcute de Primărie. Proiectul Stadionului a fost îmbunătăţit, la sugestia CNI. Va fi acoperit pe toate părţile şi va avea 18.000 locuri. Pentru că Primăria are multe reclamaţii privitoare la excrementele lăsate de câinii scoşi la plimbare, se vor monta în parcuri indicatoare care atenţionează asupra acestui lucru.

Comentarii