...
  • duminică, 19.08.2018
Publicitate
Slider

Inspectoratul şcolar Argeş decontează abonamentele de autobuz doar pentru 697 elevi din Piteşti

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: A.C.     Data: 04 aprilie 2018

3 autobuzPrintr-o hotărâre de Consiliu Local din 2015, elevii din Pitești care merg cu mijloacele de transport în comun beneficiază de o reducere de 50% la abonamentul de autobuz pe o singură linie.  În plus, conform Legii 1 din 2011, elevii din învăţământul obligatoriu şi liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul local în comun, de suprafaţă, naval şi subteran, precum şi pentru transportul intern auto, feroviar şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic.

Elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport din bugetul Ministerului Educaţiei. Potrivit  inspectorului școlar general Dumitru Tudosoiu, există buget alocat din partea Ministerului Educației și se face decont pentru toate unitățile de învățământ care au beneficiari de abonamente, părinții sau copii trebuind să se adreseze unității școlare respective dacă vor să li se deconteze abonamentul pe luna precedentă.

“Pentru luna februarie am decontat pentru un număr de 2.233 elevi pe întreg județul, din care 697 pentru elevi din Pitești. Este vorba despre un total de 152.640 lei pe județ și 41.488 lei pe municipiu”, spune inspectorul școlar general. În total, în Argeș sunt înmatriculați 88.466 elevi, iar în Pitești 32.402 elevi.

 

Comentarii