ECONOMIC (5)

Endava, una dintre cele mai importante companii pe piața de software și servicii IT din regiune, organizează luni, 20 noiembrie, la Pitești o conferință dedicată evoluției digitale a mediului de business. Endava Tech Flow  este o inițiativă care își propune să adune în același loc profesioniștii IT și experții din industrie și să ofere o alternativă pentru oportunități de învățare, prin folosirea unui format de eveniment bazat pe împărtășirea de experiențe din proiectele derulate de companie și discuții libere.

Evenimentul îi va avea ca invitați speciali pe Bradley Howard, Head of Innovation, Endava și Marius Harpau, Head of Architecture în cadrul centrului de dezvoltare Endava din București, iar programul va aborda două direcții principale: prima își propune să arate modul în care aplicațiile pot crește interacțiunea cu clienții, în timp ce a doua abordează provocările dezvoltării unor aplicații eficiente care pot fi extinse cu ușurință.

BradleyHowardBradley Howard este pasionat de tehnologie, inovație și implementarea strategiilor digitale în modele de business moderne. El lucrează îndeaproape cu clienții Endava cărora le prezintă concepte inovatoare și modele noi de business.
Prezentarea lui Bradley, ”12 dintre cele mai bune practici Endava”, se axează pe strategii și instrumente pentru a crește vânzările, profitabilitatea și fidelizarea clienților, dar și pentru a maximiza rentabilitatea investiției în IT. Bradley va oferi sfaturi și exemple practice, bazate pe o multitudine de proiecte digitale pe care Endava le-a implementat în mai multe industrii pentru a ajuta clienții să realizeze aceste obiective.

MariusHarpauMarius Harpau are experiență în gândirea și implementare de arhitecturi pentru aplicații destinate companiilor, în special bazându-se pe tehnologii Java, în domeniile plăților electronice, asigurărilor, mediilor digitale și logisticii.
Prezentarea lui Marius, ”Abordări pentru a îmbunătăți performanța și scalabilitatea aplicațiilor enterprise”, se va concentra asupra modelelor arhitecturale care reprezintă cele mai bune practici ale comunității IT pentru creșterea performanței și scalabilității aplicațiilor de business. El va furniza, de asemenea, studii de caz cu privire la modul în care măsurile necorespunzătoare pentru îmbunătățirea performanțelor sau a scalabilității pot avea un efect advers asupra altor capabilități cheie ale unui sistem software.

Conferința va avea loc luni, 20 noiembrie, începând cu ora 18:00, la Ramada Hotel Pitești. Accesul la conferință este gratuit, în limita locurilor disponibile. Cei interesați pot să își rezerve un loc accesând pagina Endava Tech Flow Pitești, sau pot urmări noutățile pe pagina evenimentului de pe Facebook.

Endava este o companie de servicii IT cu peste 16 ani de experiență în colaborarea cu unele dintre cele mai importante companii din domeniul serviciilor financiar-bancare, asigurări, telecomunicații, media, tehnologie, sau comerț și transporturi. Endava are peste 4.000 de angajați în locații din America de Nord, Europa de Vest și centre de livrare din România, Moldova, Macedonia, Serbia, Bulgaria și Columbia.

Lumea marketing-ului digital a cunoscut mai multe schimbari in ultimii 2 ani decat a facut-o in mai mult de 10 ani combinati, asta datorita lansarii ultimelor update-uri la algoritmii Google, precum deja popularele Panda si Penguin.
Ambele update-uri au adus schimbari importante in cadrul strategiilor de optimizare a site-urilor pentru motorul de cautare Google, in special in ceea ce priveste tehnicile de Link Building.

Potrivit unui comunicat transmis al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România, în primele şase luni ale anului 2017 producţia uzinei Dacia-Renault de la Mioveni a fost de 170.430 de vehicule. Uzina de la Mioveni a produs 106.038 de modele Dacia Duster, 25.435 de maşini Dacia Sandero, 22.488 de unităţi Dacia MCV şi 16.469 de vehicule Dacia Logan. Dacia Mioveni a mai produs caroserii semi asamblate penru uzina din Algeria (SKD-uri) în volum de 24.933 de unităţi.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că a transmis spre SEAP documentaţia în vederea primirii de oferte pentru realizarea a două din cele cinci secţiuni ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Contractele pentru cele două secţiuni – 1 şi 5 – au o valoare totală de aproximativ 560 milioane euro fără TVA. Termenul de depunere a ofertelor este începutul lunii octombrie 2017.

ANAF, prin Directia Generală Antifraudă Fiscală, a desfăşurat acţiuni de control operativ în perioada 16 - 17 iunie, la contribuabilii care desfăşoară activitate semnificativă în domeniul teraselor, restaurantelor si cluburilor.
Controalele au vizat 459 contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.666.734 lei (amenzi şi confiscări), respectiv:
- s-au aplicat 628 sancţiuni contravenţionale principale (436 amenzi şi 192 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 2.589.326 lei;
- s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 77.408 lei, din care: sume (numerar) în valoare de 51.682 lei; venituri ilicite în valoare de 11.657 lei; bunuri în valoare de 14.069 lei; s-a dispus suspendarea activităţii a 9 contribuabili (din care 3 pentru neutilizare AMEF, 2 pentru nedotare cu AMEF şi 4 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 227/2015);
Dintre cele 628 sancţiuni contravenţionale, 452 sancţiuni contravenţionale (72%) au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 28/1999, respectiv pentru neemiterea bonurilor fiscale pentru toate bunurile şi serviciile prestate, neîntocmirea documentelor justificative pentru sumele introduse/extrase din unitate, emiterea de bonuri fiscale care nu conţin toate informaţiile prevazute de lege, 139 sanctiuni contraventionale (22%) au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 82/1991, referitoare la intocmirea documentelor justificative, iar 37 dintre acestea (6%) reprezintă alte sancțiuni.( Sursa foto newsbv.ro )