ACTUALITATE (973)

În acest an, Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Argeș a efectuat plăți de aproximativ 20 de milioane de euro către beneficiarii publici și privați care au depus cereri de finanțare pentru proiecte.

În cadrul conferinței de presă a OJFIR Argeș, directoarea instituției, Diana Eftene, a declarat că în acest an au fost efectuate plăți de aproape 7 milioane de euro către beneficiarii publici, în timp ce pentru beneficiarii privați s-au înregistrat plăți în valoare de 13 milioane de euro. În ceea ce privește proiectele beneficiarilor publici, acestea au fost evaluate, verificate și monitorizate de Centrul Regional Sud-Muntenia, care are sediul la Târgoviște.
În acest an, autoritățile locale din Argeș au depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 36 de cereri de finanțare pentru diferite proiecte. Potrivit directoarei Diana Eftene, au depus cereri de finanțare primăriile: Rociu, Miroși, Costești, Bogați, Hârsești, Bârla, Aninoasa, Bughea de Jos, Lerești, Lunca Corbului, Suseni, Rătești, Albești de Argeș, Ștefan cel Mare, Vedea, Poiana Lacului, Cocu, Micești, Coșești, Budeasa, Săpata, Schitu Golești, Stâlpeni și Pietroșani. Cele mai multe proiecte au fost depuse pe măsura 4.3. - Dezvoltarea infrastructurii agricole și silvice, pe măsura 7.2 - Investiții în crearea și modernizarea infrasctructurii de bază la scară mică și măsura 7.6 - Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural, respectiv pentru crearea sau modernizarea căminelor culturale.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal și respectiv vânzarea, fără drept, pe teritoriul României, de produse energetice tip păcură sau asimilate acesteia din punct de vedere al accizelor, nemarcate și necolorate corespunzător.
Din cercetări, polițiștii au stabilit că administratorul unei societăți comerciale ar fi comercializat peste 26.000 de litri de păcură nemarcată și necolorată, sustrăgându-se de la achitarea accizelor către bugetul de stat.
Prin activitatea infracțională bugetul consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu suma de aproximativ 42.000 de lei, reprezentând accize.
Dosarul a fost înaintat Pachetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de arestare preventivă.

Ministerul Afacerilor Interne a luat toate măsurile ce îi revin conform Protocolului încheiat între Casa Regală și Guvernul României pentru organizarea funeraliilor Majestății Sale Regele Mihai I al României.
Funeraliile Majestății Sale Regele Mihai I al României reprezintă un moment de o solemnitate deosebită la care se preconizează participarea unui public numeros. Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliției Române va asigura ordinea și siguranța publică pe tot parcursul evenimentului și fluidizarea circulației rutiere. Poliția rutieră va acționa în trafic pentru redirecționarea conducătorilor auto pe alte artere decât pe cele unde se vor desfășura ceremoniile funerare. De asemenea, Jandarmeria Română desfășoară misiuni importante. Pe lângă cele care fac parte din ceremonial, jandarmii vor asigura protecția însemnelor Casei Majestății Sale, pe timpul transportului și expunerii acestora. Nu în ultimul rând, la solicitare și pe baza detaliilor convenite cu Casa Regală, echipajele SMURD vor acorda asistența medicală de urgență în caz de necesitate. Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat pentru buna desfășurare a funeraliilor Majestății Sale Regele Mihai I al României aproximativ 1400 de polițiști, peste 800 jandarmi, aproximativ 200 de pompieri și 20 de polițiști de frontieră.

Fotbal Club Argeș Pitești 1953- Vulturii Alb Violeți anunță că în data de 17 decembrie 2016, a plecat dintre noi, fără întoarcere, cel ce a fost dr. ing. Constantin Stroe, președinte de onoare, președinte al Consiliului Director și membru fondator al clubului până în ultima zi din viața sa.

A fost alături și a sprijinit cu toate puterile sale fotbalul piteștean timp de peste trei decenii. Acum, la un an de când am fost profund îndurerați, avem datoria să păstrăm cu pioșenie un moment de aducere aminte, să-l păstrăm veșnic în memoria noastră și să-i urmăm cu toată dăruirea exemplul față de Fotbal Club Argeș. Oamenii buni ”trăiesc” între noi chiar și după trecerea lor în neființă. Veșnică pomenire!

Consiliul Director al Fotbal Club Argeș Pitești 1953- Vulturii Alb Violeți

Echipajele SMURD au intervenit la 34 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, dintre care, la 3 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

Un echipaj cu ambulanța SMURD de prim ajutor calificat și un echipaj de urgență de la Secția de Pompieri Costești au intervenit în localitatea Buzoești, la un accident rutier, în care au fost implicate patru persoane: doi copii și doi adulți (două femei).

Au fost transportați la spital: o pacientă de 50 de ani, care prezenta dureri toracice, un pacient de 8 ani, cu traumatism cranio-facial și un pacient de 2 ani, cu dureri la membrul inferior stâng. Nu a fost nevoie de intervenția echipajului de descarcerare.

M.I.

Miercuri, 13 Decembrie 2017 10:55

Controale ITM la transportatorii rutieri

Scris de

În perioada 8-24 noiembrie, transportatorii rutieri din județ au fost verificați de inspectorii ITM Argeș.

Acțiunile de control au avut loc în cadrul Campaniei naționale privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto (lucrători mobili), a legislației și a directivelor europene ce vizează detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaționale transpuse în legislația națională, respectiv a prevederilor legale privind securitatea și sănătatea în muncă, cod CAEN 4941 - Transportuiri rutiere de mărfuri, cod CAEN 4931 - Transporturi urbane, suburbane și metropolitane de călători.
În domeniul relaţiilor de muncă, inspectorii ITM Argeş au efectuat un număr de 35 de controale. În urma acestor controale au fost aplicate cinci amenzi, în valoare totală de 7.500 lei. Neregulile constatate în urma controalelor au fost: neevidenţierea tipului de muncă, neacordarea drepturilor salariale, nerespectarea termenului de completare și transmitere a elementelor contractului individual de muncă în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, necompensarea în bani, la încetarea activităţii, a concediului de odihnă cuvenit, regulament intern incomplet și neinformarea ITM cu privire la utilizarea muncii de noapte.
În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 35 de controale și aplicate un număr de șase amenzi valoarea totală a acestora fiind de 4.500 lei. Deficienţele constatate în urma controalelor au fost: lipsă instruire SSM, lipsă control medical periodic, necomunicare eveniment și lipsă echipament individual de protecţie.

Miercuri, 13 Decembrie 2017 10:21

Elevi evacuați în urma unui incendiu

Scris de

Un incendiu a izbucnit astăzi la camera centralei Școlii Generale cu clasele I-IV de la Mioarele - Argeș. Au fost evacuați 20 de copii și doi profesori.


Deși era în timpul liber, un pompier care locuiește în localitate, a acționat, împreună cu Serviciul Voluntar pentru situații de Urgență, pentru stingerea incendiului. A ars camera centralei, pe 5 metri pătrați. Din fericire, nu a fost înregistrate victime.

 

Vom reveni!

Joi, 14 decembrie 2017, de la ora 17.30, în sala mare a Consiliului Local Mioveni va avea loc ultima şedinţă ordinară din acest an.

Vor fi discutate, printre altele, aprobarea unor modificări ale organigramei și statului de funcții ale aparatului de specialitate al primarului orașului Mioveni, aprobarea contului de execuţie al oraşului Mioveni pe trimestrul III al anului 2017, aprobarea modificării art.II, lit.A și art.III, lit.B și lit.C, din HCL nr. 104/31.08.2017 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018, aprobarea Planului de acțiuni și lucrări de interes local privind repartizarea orelor de muncă beneficiarilor venitului minim garantat pe anul 2018.

Miercuri, 13 Decembrie 2017 09:58

Risc mare de avalanșă în Munții Făgăraș

Scris de

 

În cursul ultimelor zile,  vântul a prezentat intensificări susținute, cu viteze care au depășit la rafală 100 km/h, viscolind zăpada și formând depozite însemnate în zonele adăpostite. În acest moment, stratul de zăpadă măsurat la stația meteo Bâlea Lac, la altitudine echivalentă cu Cota 2000 Transfăgărășan, este de 110 cm. În următoarea perioadă  vremea va fi caldă și în general frumoasă, cu cer variabil. Temperaturile vor fi pozitive în toată zona montană, vântul va sufla slab cu intensificări temporare noaptea mai ales în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 70 km/h spulberând zăpada.
Riscul declanșării de avalanșe este de gradul 4 - RISC MARE la altitudini de peste 1800 metri, deoarece zăpada se va topi din cauza încălzirii accentuate a vremii, iar apa rezultată din topire va pătrunde în strat, umezindu-l.

La altitudini sub 1800 metri, încălzirea accentuată a vremii va favoriza topirea accelerată a zăpezii și umezirea acesteia, astfel că va exista riscul declanșării spontane de curgeri sau avalanșe de topire pe pantele înclinate și în zonele cu depozite mari de zăpadă, riscul producerii de avalanșe fiind de gradul 3- RISC ÎNSEMNAT.
În continuare, toate traseele montane din judeţul Argeş sunt și vor rămâne închise. Pe versanți, sunt zone întinse unde zăpada proaspătă s-a depus în plăci de vânt peste stratul existent deja, înghețat, existând toate condițiile alunecării cu ușurință și apariția de avalanșe însemnate cantitativ.

    Sfatul Salvamont Argeş pentru cei care merg în această perioadă în zona montană argeşeană, este să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă, sau la Dispeceratul Național Salvamont formând 0SALVAMONT.

De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei în aşa fel încât să existe o marjă de siguranţă de o oră de lumină, după terminarea acesteia, ținând cont că la ora 17.00 este deja întuneric. În afara echipamentului obligatoriu iarna (încălţăminte şi îmbrăcăminte adecvată, colţari, piolet etc.), trebuie să existe în permanenţă asupra fiecăruia kitul de avalanșă format din DVA, sondă de avalanșă și lopată, iar în rucsac o lanternă cu baterii proaspete pentru fiecare participant, evitând astfel situaţii neplăcute. Chiar şi în cazul excursiilor cu autoturismul, este indicat să aveţi încălţări şi îmbrăcăminte de iarnă, de asemenea o lanternă, pentru situaţiile în care sunteţi nevoiţi să vă deplasaţi pe jos.     


În perioada de iarna, care la altitudini mari durează până la sfârșitul lunii mai, este necesară o prudenţă mărită, pentru a evita situaţiile nedorite.

 

Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, ține să le mulțumească tuturor celor care, în ultimele două săptămâni s-au interesat de soarta sănătății sale și l-au contactat telefonic. Pecizând că a fost externat de la Spitalul Colentina din București, în prezent aflându-se sub tratament la domiciliu, președintele PNL Argeș anunță, totodată, că se simte bine, medicii recomandându-i o scurtă perioadă de odihnă, scuzând astfel absența din viața publică pentru o vreme. ”Vreau să mulțumusec cadrelor medicale de la UPU - Spitalului Județean de Urgență Pitești pentru faptul că în ziua de 1 decembrie au intervenit cu rapiditate pentru ca viața mea să nu fie pusă în pericol. De asemenea, mulțumesc echipei condusă de d.na doctor Adriana Enache de la Secția de Neurologie, dar și medicului Ioan Buraga de la Secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Colentina. Nu vreau să-i omit nici pe colegii din PNL care mi-au fost alături în aceste momente, dar și tuturor celor care m-au susținut moral și s-au interesat, permanent, de starea sănătății mele” a declarat președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu.

Pagina 1 din 70