ACTUALITATE (1297)

Polițiștii Biroului Rutier Pitești l-au depistat pe B.A., de 44 de ani, din comuna Davidești, care efectua activități de transport persoane, contra cost, pe ruta Mioveni-Pitești, fără a fi autorizat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 38/2003 cu amendă în valoare de 1000 de lei și i-au fost reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare în vederea suspendării dreptului de a utiliza autovehiculul pe o perioadă de 6 luni.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat pe C.A., de 27 de ani, din Mioveni și pe F.R., de 45 de ani, din Micești, care efectuau activități de transport persoane, contra cost, pe ruta Mioveni-Pitești, fără a fi autorizați.

Bărbații au fost sancționat contravențional conform Legii 38/2003 cu amenzi în valoare totală de 3000 de lei și le-au fost reținute plăcuțele cu numerele de înmatriculare și certificatele de înmatriculare în vederea suspendării dreptului de a utiliza autovehicululele pe o perioadă de 6 luni.

M.I.

 

După ce în urmă cu câteva luni au făcut ocolul țării imaginile cu o asistentă de la Spitalul Județean Argeș care țipa la un pacient la Urgențe, un alt pacient reclamă neregulile de la Urgențe. Joi seara, pe 22 februarie, Cosmin Maftei a acuzat dureri de cap mari și tensiune mare. A mers la Urgențe împreună cu prietena sa. Numai că acolo a trebuit să aștepte nu mai puțin de trei ore până să îl consulte cineva. Ce s-a întâmplat apoi? ”Am ajuns la Spitalul Județean la Urgențe cu tensiune mare, cu anumite simptome, am plecat la fel cum am venit. N-am primit niciun medicament, nu mi s-a făcut nicio perfuzie. Doar mi s-a luat sânge, mi s-a făcut un EKG, mi s-a luat tensiunea și atât. Când am ajuns acolo, erau mai preocupați să se uite la televizor, mi-au zis să mă pun pe un pat, pe care era gel de la ecograf, așternutul nu era schimbat. De când am intrat să mă consulte, a venit doctorița foarte revoltată, că de ce n-am venit cu o zi înainte la spital, că ar trebui să mă trimită la o clinică privată să-mi fac eu analizele pe bani și așa mai departe”, spune Cosmin Maftei.
Cosmin Maftei a fost trimis ulterior la Boli Infecțioase, însă și acolo a trebuit să aștepte două ore: ”Când am ajuns acolo, doamna doctor m-a luat foarte repede, era foarte nervoasă, că de ce am venit, că ea nu a mâncat, că nu a văzut nu știu ce pacienți. Mi-a prescris repede vreo 12 de medicamente pe o rețetă scrisă în grabă, cu tăieturi. La Boli Infecțioase, pacienții se plimbau prin spital, puteau să iasă, ceea ce nu mi se pare normal. Doctorița nu mi-a spus nimic 100% legat de diagnostic, mi-au spus că e gâtul inflamat, că e roșu în gât, de tensiune nu mi-a zis nimic”

Biroul Permanent al PSD Argeș, întrunit pe 22 februarie 2018, având pe ordinea de zi soluționarea situației tensionate apărute în organizația PSD Ștefănești, a luat mai multe hotărâri și anume dizolvarea Biroului Executiv PSD Ștefănești, sancționarea cu avertisment, conform statutului PSD, a primarului, viceprimarului și a consilierilor locali PSD Ștefănești și numirea în funcția de președinte interimar a deputatului Nicolae Velcea, propunere votată în unanimitate de către Biroul Permanent al PSD Argeș.

În această calitate, deputatul Nicolae Velcea a spus: ”Am dorit să aflăm mai întâi de ce s-au certat, pe ce nu s-au înțeles, cum s-a ajuns aici. Domnul președinte Valeca i-a întrebat și n-au știut să ne spună. Am constatat că unii consilieri nici măcar nu citesc hotărârile înainte să le voteze. Sunt interimar, misiunea mea e să-i reorganizez politic până se vor face noi alegeri în Organizația PSD Ștefănești”.

M.I.

Fostă prim-procuroare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, fost procuror DIICOT și în prezent prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, Antonia Diaconu a postat joi seara pe contul său de Facebook un text foarte realist și curajos vizavi de cererea de revocare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cerere formulată de către ministrul Justiției, Tudorel Toader. Iată mai jos integral postarea Antoniei Diaconu: ”Așa o zi neagră pentru justiție și toate principiile ce o alcătuiesc nu am mai trăit. Tot ce am învățat în școli, ar trebui uitat de azi. Se pare că avem alte reguli de acum. Trist, mult prea trist!”

La ședința extraordinară de astăzi, PSD Argeș l-a instalat în funcția de președinte interimar al organizației de la Ștefănești pe deputatul Nicolae Velcea.

Joi, 22 februarie, Biroul Permanent al PSD Argeș s-a întrunit pentru a soluționa situația tensionată din cadrul organizației PSD Ștefănești.
Printre măsurile luate în cadrul acestei ședințe se numără și dizolvarea Biroului Executiv PSD Ștefănești. De asemenea, au fost sancționați cu avertisment, conform statutului PSD, primarul orașului Ștefănești - Ioana Jenica Dumitru, viceprimarul localității - Ion Mihalcea, precum și consilierii locali social-democrați de la Ștefănești.
Cea de-a treia măsură adoptată a fost numirea deputatului Nicolae Velcea în funcția de președinte interimar al PSD Ștefănești, propunere votată în unanimitate de către Biroul Permanent al PSD Argeș.

 
Florentin Popa are 25 de ani. S-a născut la Curtea de Argeş, în anii '90 și a ajuns într-un leagăn de copii, de unde a fost  adoptat de o familie de irlandezi, pe când avea doar câteva luni. De curând, a aflat câte ceva despre mama sa biologică, pe care speră să o găsească prin intermediul paginii Facebook The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitaţi ai României. 
 
"Am fost adoptat din România de către o minunată familie irlandeză. Sunt în căutarea familiei mele biologice. Sper să îi găsesc pe toţi cei înrudiţi cu mine. Numele meu românesc a fost Popa Florentin. Sunt născut pe data de 31 martie 1993, în Curtea de Argeş, judeţul Argeş. Numele mamei biologice este Popa Maria, tatăl necunoscut. Potrivit actelor de adopţie, la 3 luni am fost internat în Orfelinatul Câmpulung Muscel, fiind abandonat la naştere. Este neclar unde am locuit înainte de 11 iunie 1993, când am ajuns în orfelinat. Întotdeauna mi-am dorit să îmi găsesc originile, să văd cu cine semăn, să ştiu cine mi-a dat viaţă şi să ştiu dacă am fraţii şi surori. Dacă cineva ştie ceva vă rog să ne contactaţi cât de repede posibil", a scris tânărul pe pagina The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitaţi ai României, prin întermediul căreia peste 400 de tineri aflaţi în situaţii similare şi-au găsit rudele biologice. 
Joi, 22 Februarie 2018 15:36

Doctorul Frătoaica s-a înscris la PNL

Scris de

Potrivit președintelui Adrian Miuțescu, PNL a demarat o campanie de primire de noi membrii care să îi dea un suflu nou. Acțiunea de întinerire a partidului se numește „deschiderea PNL”. “La nivel județean sunt aproximativ 800 de oameni noi care s-au înscris în PNL în ultimele 8 luni, după congres”, a spus acesta. Este vorba despre mai mulí tineri de 18, 19 ani dar alte categorii de vârstă, persoane care au făcut, sau nu, politică. Printre noii intrați se află fostul consilier local Mihai Alexandrescu dar și doctorul Frătoaica, de la PMP.

“Am discutat cu consilierii noștri. Ne-au spus că este o luptă între primar și viceprimar, o luptă care nu poate fi tranșată ușor astfel încât se așteaptă să o tranșeze partidul. Iar PSD nu s-a hotărât pe cine să susțină. Consider că este bine ca PSD să se facă și mai mult de râs. Noi așteptăm” a comentat președintele PNL Argeș, Ion Miuțescu.
În ceea ce privește organizația județeană de partid, PNL are acolo un membru, în persoana consilierului de imagine, Lavinia Năstase , despre care președintele Adrian Miuțescu spune că aceasta este membru de partid la organizația Izvoru. “ Nu ne-a întrebat când s-a dus consilier la doamna Jenica, chiar i-am reproșat pentru că a vrut să ne bage în acest scandal”, a spus liderul liberal confirmând că a certat-o pe Lavinia că s-a angajat la un primar PSD.
“Orașul Ștefănești are o administrație condusă de un primar PSD, și care nu mai funcționează fiind divizată în tot felul de clanuri. Nu putem accepta pentru că este vorba despre orașul unde sunt înmormântați Brătienii care au condus România. Situația de la Bascov, și acolo un scandal în interiorul PSD, și aceste lucruri au efect asupra administrațiilor locale iar cetățenii sunt cei care suferă”, a susținut acesta în continuare.
Întrebat dacă au un profil de candidat pentru fotoliul de primar al Ștefăneștiului în ipoteza că vor fi declanșate alegeri anticipate, Adrian Miuțescu le-a spus ziariștilor: „Profilul unui candidat îl avem, nu avem și numele. S-ar putea ca vremurile să ne oblige să găsim o soluție”. Miuțescu susține că sub conducerea liberalului Dorin Mihai Bărbuceanu, administrația locală a funcționat bine însă fostul edil nu s-a mai implicat prea mult în politică în ultima vreme, având probleme cu inima.

Deși IPJ Argeș a transmis, miercuri, că a amendat cu 14.500 de lei Districtul Cepari, din cadrul Regiei Judeţene de Drumuri, pentru că nu a deszăpezit DJ 703 I, pe care s-a produs un accident mortal în care a fost implicată o dubă a mascaților, directoarea Regiei de Drumuri, Alina Nicolau, neagă că ar fi primit vreo amendă.

Contactată de Jurnalul de Argeș, Alina Nicolau, a declarat că până acum nu deține niciun document oficial din care să rezulte că Regia de Drumuri sau Districtul Cepari ar fi primit o amendă din partea Serviciului Rutier Argeș.
Directoarea Nicolau mai spune că drumul DJ 703 I a fost deszăpezit de utilajele Regiei. Ba mai mult, utilajul de deszăpezire s-ar fi aflat chiar în zona unde s-a produs tragedia, pe cealaltă bandă de circulație.
„Nu am primit nicio amendă la momentul acesta, nu avem niciun document din care să rezulte că am primit o amendă. Dar poate o să primim și o vom contesta probabil. Dar, sigur, dacă e pe District, să vedem conținutul ei. Nu pot vorbi de un document pe care nu îl am. Nu știm ce scrie în el, nu știm pentru ce și cui îi e adresată, dacă e pe o persoană, dacă e pe District, dacă e pe Regie... Nu știu ce date să vă dau la acest moment, neavând acest document. Din punctul meu de vedere, s-a făcut deszăpezirea. Mașina a fost acolo. Avem GPS-ul de la mașină care ne spune când a intrat mașina pe drum și când a ieșit. Utilajul nostru chiar era acolo în momentul când s-a întâmplat tragedia, era pe banda cealaltă de circulație”, a declarat directoarea Regiei Județene de Drumuri, Alina Nicolau.
Marți, la Mălureni, pe DJ 703 I, într-o curbă cu vizibilitate redusă, au avut loc două accidente în mai puțin de un sfert de oră.
În primul caz, mașina mascaților, care se întorcea dintr-o misiune desfăşurată pe raza comunei, a acroşat un bărbatul de 57 de ani care se afla în stradă şi l-a proiectat într-un stâlp, sub privirile înmărmurite ale fratelui victimei, aflat pe bicicletă. Omul a fost dus în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, cu fracturi la membrele inferioare şi cu evisceraţie în zona abdominală, dar a murit la scurt timp.
Cel de-al doilea accident s-a produs 10 minute mai târziu, în aceeaşi intersecţie. Un taxi a derapat şi a lovit, la rândul său, duba mascaţilor rămasă în şanţ după ce a lovit pietonul. În urma celui de-al doilea impact nu au mai rezultat victime.

În data de 21 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Argeş au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Ploieşti, privind pe R.R.F., de 40 de ani, din Piteşti, condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Bărbatul a fost încarcerat.

De asemenea, în data de 21 februarie a.c., poliţistii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, împreună cu polițiștii Poliției Orașului Mioveni și cei ai Secției 2 Poliție Pitești i-au depistat pe raza municipiului Piteşti pe M.A., de 42 de ani şi M.F., de 45 de ani, ambii din București, urmăriţi la nivel naţional, faţă de care Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Bărbații au fost predaţi polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

M.I.

Pagina 1 din 93