Joi, 11 Ianuarie 2018 15:59

Daniela şi Mircea Bărbuceanu, profesori la Universitatea Piteşti, diagnosticaţi cu boli psihice grave Recomandat

Scris de Alina Crângeanu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jurnalul de Argeș a intrat în posesia unor documente medicale din care rezultă faptul că doi profesori de la Universitatea Pitești, soții Daniela și Mircea Bărbuceanu, sunt suspectați de un medic de boli psihice grave.

6 MirceaÎn contextul în care oameni nevinovați, copii, tineri, o femeie însărcinată, o alta mai în vârstă și cine știe câți alții, care nu au intrat în atenția presei, au căzut victime unor semeni cu probleme psihice, se conturează în societatea românească preocuparea ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Să ne aducem aminte de profesorul criminal de la Mioveni, care în urma excluderii din sistemul de învățământ a clacat psihic și a încercat să șocheze opinia publică omorând o bătrână a cărei singură vină a fost faptul că mergea pe trotuar. Asta după ce mai încercase înainte să omoare o fată tânără, care însă a scăpat cu fuga. Sau crima din decembrie, de la metroul din București, când o dezaxată a împins în fața metroului o fată de 25 de ani, vinovată doar că asculta muzică la căști. Și care, asemănător criminalului de la Mioveni, mai încercase înainte să curme o altă viață, în același mod. De asemenea, chiar în aceste zile a explodat în societate cazul polițistului pedofil din București, care pune și mai acut problema existenței oamenilor cu probleme psihice grave, din păcate, în preajma fiecăruia dintre noi. Problema și mai gravă care se evidențiază acum este, citând din comunicatul Ministerului de Interne: ,,Cât de serioase și riguroase au fost testările psihologice...?”
Revenind la cazul profesorilor Bărbuceanu Daniela și Mircea, întrebăm juriștii din sistemul de învățământ dacă legea prevede ca profesorii să fie testați psihic, având în vedere importanța socială a muncii lor, de formare a tinerilor pentru muncă și viață, practic ei plămădind viitorul oricărei națiuni.

Trimitere către Psihiatrie

6 Mircea sotiaAșa cum spuneam mai sus, Jurnalul de Argeș a intrat în posesia unor documente medicale, emise de un medic de familie din județul Argeș, acesta eliberând documentele sub autoritatea competenței și responsabilității personale. Respectivul doctor a parafat și semnat două trimiteri pentru efectuarea unui examen psihiatric pentru două cadre universitare destul de cunoscute în urbea noastră. Este vorba despre lectorul universitar Mircea Bărbuceanu, cunoscut scriitor S.F. și profesor titular al mai multor cursuri de mecanică, fizică sau biofizică, lider al sindicatului SLUP și membru al Senatului UPIT și soția sa, Daniela, la rândul ei profesoară și persoană de bază în conducerea SLUP. Pe numele celor doi, în anul 2013, un cabinet medical individual din Băiculești a emis două acte medicale, pe parafă distigându-se clar numele și semnătura doctoriței, Pluțu Olga, medic de medicină generală și pediatru. Iar diagnosticul prezumtiv în cazul doamnei Bărbuceanu este „tulburare depresivă persistentă” iar în cazul soțului său, nimeni altul decât președintele sindicatului SLUP din cadrul UPIT, „sindrom depresiv persistent”. Adăugăm faptul că profesorul Mircea Bărbuceanu este arhicunoscut pentru modul în care i-a bălăcărit pe colegii lui, profesorii care au condus Universitatea Pitești, printre cele mai ,,dulci” epitete fiind repetenți, hoți, proști, lipsiți de demnitate etc. Dacă mai adăugăm și faptul că rectorul Gheorghe Barbu l-a acuzat pe profesorul Mircea Bărbuceanu că și-a alergat fratele cu toporul, parcă i-am da dreptate doamnei doctor Pluțu Olga, care l-a diagnosticat cu ,,sindrom depresiv persistent”.

Depresia este o tulburare psihică gravă

Potrivit specialiștilor, depresia este o tulburare psihică având ca trăsătură specifică tristețea profundă, stare ce persistă perioade îndelungate. Conform Wikipedia, simptome specifice sunt ,,sentimentele de anxietate sau de îngrijorare fără un motiv evident; sentimentul de a fi copleșit (chiar de activități obișnuite); insomnie, dar și creșterea duratei de somn; plâns facil; toleranță scăzută la frustrare, stare depresivă, pierderea interesului pentru activități care înainte produceau plăcere, incapabilitate de a mai simți emoții, frică, autocompătimire, sentiment de neajutorare, gânduri despre moarte și suicid, oboseală fizică și mentală”. Îngrijorător, nu?

Citit 2078 ori

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.