# Calinic l-a retras din prim-plan pe Gherasim Boy # Daniil Niţă vine de la Țițești, de la Valea Mănăstirii, acolo unde a fost stareț cinci ani. De mai multe luni, Schitul Trivale are stareţ nou, în persoana ieromonahului Daniil Niţă. Noul stareţ are 30 de ani, e originar din Bucureşti şi a fost iniţial vieţuitor la Mănăstirea Cetăţuia Negru-Vodă din Cetăţeni. În anul 2008, la numai 25 de ani, părintele Daniil a devenit stareţ la Mănăstirea Valea Mănăstirii din Ţiţeşti, de unde a fost transferat la Schitul Trivale. Îndatoririle noului stareţ sunt legate atât de oficierea zilnică a slujbelor religioase, cât şi de partea administrativă şi gospodărească a schitului Trivale. Practic, deşi este doar suplinitor, până când îşi va depune protosinghelul Gherasim Nicuţ cererea oficială de retragere, ieromonahul Daniil deţine toate atribuţiile unui stareţ.

Oficial, stareţul Gherasim și-a luat concediu medical

Oficial, stareţul Gherasim - care are un diabet în stare avansată - se află în concediu medical. După toate probabilităţile, el se va pensiona din cauza bolii, dar şi din cauza scandalurilor în care a fost implicat în ultima perioadă. Chiar anul trecut a izbucnit marele tărăboi cu avocatul „bântuit de diavol”, stareţul Gherasim fiind acuzat de Mădălin Ciculescu şi de mama acestuia, Nicolina Şerban, că ar fi profitat de pe urma necazurilor pe care aceştia le aveau. Avocatul Ciculescu a depus chiar şi o plângere la Parchet, declarând în timpul cercetărilor că stareţul ar fi primit din partea sa şi două televizoare. În urma plângerii avocatului, stareţul Gherasim a ajuns în Consistoriul Eparhial, iar ÎPS Calinic i-a interzis să mai săvârşească o perioadă Taina Spovedaniei sau să dea sfaturi credincioşilor. Un alt scandal care l-a avut în prim-plan pe protosinghelul Gherasim a fost cel al şantajului amoros de la Schitul Trivale, preotul vâlcean Darius Matei fiind condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru şantajarea stareţului.
Iustina HARCO-BURCEA

Comments  

 
#5 GRESIT!DORINA 2013-09-08 14:12
PENTRU "veritas"-ca n-are alt nume!!!!!!

Parintele nostru Gherasim,n-a fost" trecut pe linia moarta" atata vreme cat in postul Sf.Maria a spovedit, a participat la toate slujbele,acum este doar in concediu medical pentru probleme de sanatate pentru cei care nu sunteti informati.Parin tele Daniel Nita,din Valea Manastirii este doar interimar,atata vreme cand, din motive de sanatate ,parintele nostru Gherasim este plecat ! Mii de enoriasi se roaga pentru sanatatea parintelui si-l asteapta cu nerabdare pentru ca intraga manastire plange!Doamne Ajuta!
 
 
#4 veritasveritas 2013-08-30 04:57
Ceea ce eu am spus aici stimata doamna e absolut real si asta este doar o mica parte; n-are rost sa mai continui atata vreme cat personajul cu pricina a fost "tras pe linia moarta"
 
 
#3 RASPUNSDORINA 2013-08-29 07:40
Doamne ajuta!
Nu vreu sa intru in polemica cu persoane care n-au simtul raspunderii ma refer la VERITAS-eu nu am nimic de ascuns,mi-am dat numele! Dumneavoastra de ce va ascundeti?Va este rusine de epitetele folosite la adresa parintelui staret Gherasim? Eu am scris parerile credinciosilor care au umplut curtea manastirii Trivale de zeci de ani si care plang dupa parintele lor!
Mie nu-mi este teama decat de Dumnezeu!
 
 
#2 veritasveritas 2013-08-28 17:19
Doamna Dorina, probabil dumneata esti chiar insusi prea cu(r)viosul Gherasim ( pentru cei mai intimi Ghery -asta din surse sigure ); in sfarsit Calinic cel falnic se descotoroseste de acest personaj mizer si obscur, un fost seminarist mai mult decat mediocru ajuns ditai staretul dupa moartea fulgeratoare a staretului Ciprian din 1997; sunt de notorietate apucaturile nefiresti si sodomice ale acestui ordinar personaj; am dori ca in cel mai scurt timp ca individul Nicut Gheorghe (numele lui de mirean) sa puna la loc toate sumele de bani pe care le-a daruit prin mandat postal si nu numai curvelor lui masculine si apoi sa plece definitiv din viata bisericii; intrebati toti preotii si diaconii care au slujit la Trivale, pe cei care au fost in perioada de noviciat, daca li s-au facut avansuri grosolane de la acest individ
 
 
#1 RUSINE!DORINA 2013-08-28 08:09
Cine plateste sa se scrie asemenea aberatii? De ce n-ati fost prezenti la marele eveniment organizat impecabil numai de Schitul Trivale cand au fost aduse moastele Sf.Filoteea si Sf.Calinic.Atun ci n-ati gasit nimic de comentat? Parintele staret GHERASIM este parintele nostru, sfatuitorul nostru , ajutatorul nostru in vremuri atat de tulburi! Nu va este frica de Dumnezeu? Sau n-aveti nici un Dumnezeu? Dumnezeu dv. este sigur numai BANUL! In fata parintelor nostru staret GHERASIM ne inclinam plini de respect si-i multumim pentru tot ajutorul!
Puteti sa aduceti un milion de stareti,pentru noi adevaratul staret al acestei manastiri este si va ramane PARINTELE STARET GHERASIM! Aici este munca parintelui nostru staret Gherasim de o viata- - acum parca si florile plang ca sa nu mai vorbesc de enoriasii care s-au risipit ! Cosurile care erau pline de paine adusa de enoriasi acum sunt goale! Asta s-a dorit ,asta s-a intamplat!
DOAMNE AJUTA-NE!!!
 

Add comment

NOTA: Comentariile sunt moderate inainte de a fi publicate.

Security code
Refresh

ZIAR FORMAT PDF

AttackVision

Secretele Arhiepiscopiei

Cutiile milei din toate bisericile şi mănăstirile vor fi ferecate cu trei lacăte şi deschise cu comisie de preoţi

Cutiile milei din toate bisericile şi mănăstirile vor fi ferecate cu trei lacăte şi deschise cu comisie de preoţi

# Secretele întunecate ale Arhiepiscopiei (XXIII). Lăcomia şi goana smintită pentru arginţi sunt fără margini şi par că ...

cramelemarasoiu

Biblioteca Judeteana Arges

Elevii au fost învăţaţi cum să evite plagiatul

Elevii au fost învăţaţi  cum să evite plagiatul

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a primit - luni, 21 noiembrie 2016 - vizita elevilor de la Liceul Tehnologic...

Omul saptamanii

Emanuel Mihai Croitoru

Emanuel Mihai Croitoru

Originar din Pitești, Emanuel Mihai Croitoru este polițist la Secția 2 din București. Vinerea trecută, după accidentul t...

Ultimele comentarii