...
  • luni, 16.07.2018
Publicitate
Slider

În opinia colegilor de la săptămânalul „Ancheta”, cei mai puternici oameni din Argeş, pentru o zi la Cotroceni. Action!

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Cristian Vasile     Data: 12 noiembrie 2014

Recent, colegii noștri de la săptămânalul „Ancheta” au organizat, în decorul select de la „Ramada”, balul anual la care au participat multe personalități argeșene. Tot cu acest prilej a fost lansat și catalogul „Cei mai puternici oameni din Argeș”. Iar una dintre întrebările la care au răspuns VIP-urile prezente în catalog a fost: „Ce ați face dacă ați fi o zi președinte?” Vă prezentăm în continuare răspunsurile acestora, cu comentariile aferente.

# Gheorghe Badea, manager Grupul Industrial Componente: „Este un nonsens să mă gândesc. Dacă aș fi pentru o zi președintele României, nu știu ce aș face”. Sinceritate dezarmantă. Totuși, dacă s-ar întâmpla, Gheorghe Badea ar găsi cea mai bună soluție.
# Vicepremierul Daniel Constantin: „Dacă aș fi pentru o zi președinte, mi-aș dori să fiu președintele unei țări care se sprijină, înainte de toate, pe o administrație formată din oameni tineri, inteligenți și onești”. O astfel de țară nu există. Exceptând tinerețea, probabil că vicepremierul se gândea la Chile, Norvegia sau Elveția.
# Constantin Stroe, vicepreședinte Dacia: „Dacă aș fi președintele României pentru o zi, probabil că aș încerca să-i determin pe cei care conduc să înțeleagă că absolut toți ne naștem egali!” Parafrazându-l parțial pe Jean-Jacques Rousseau, conducătorii români cred că unii sunt mai egali ca alții.
# Mihail Aldea, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești: „Aș scrie un cod al onoarei pe care l-aș lăsa succesorilor”. În afară de un cod al onoarei, în România ar fi nevoie și de un desant cu samurai care să îl aplice. La politicienii noștri, un astfel de cod s-ar menține doar cu sabia.
# Ion Brănescu, manager John SRL: „Dacă aș fi președintele României pentru o zi, aș pregăti de la prima oră a acelei zile o formulă prin care la sfârșitul zilei să fie impusă o dictatură pentru un an, care să aibă ca obiectiv operațiunea de eliminare a vânzătorilor de țară, recuperarea patrimoniului furat, crearea unei clase politice curate și structurate pe doctrine și programe clare, care să facă diferența”. O platformă-program foarte interesantă și bine argumentată. Unde dictatură nu e, nimic nu e…
# Ion Stoica, secretar general al Ministerului Administrației și Internelor: „Nu aș putea să fac prea multe, că nu aș avea timpul necesar pentru a-mi forma o echipă care să mă ajute să-mi îndeplinesc obiectivele”. Oare cât ar fi un termen rezonabil ca să faceți mai multe ca potențial-utopic președinte, domnule chestor?
# Mihai Oprescu, prefect: „Este o întrebare care dă o premisă pe care nu o pot comensura și accepta, atât din punct de vedere temporal, cât și ca responsabilitate”. Meandrele concretului și sinergia faptelor aduc limpezime în gândirea socialiștilor români.
# ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului: „M-aș gândi la ce trebuie să fac a doua zi”. Nu ar fi rău ca viitorul președinte să împrumute ceva din înțelepciunea și erudiția ÎPS Calinic.
# Florin Tecău, președinte CJ Argeș: „Ca președinte constituțional, aș iniția realizarea acordurilor politice și sociale pentru unitate națională, fundamentate pe partenariatul dintre autoritățile statului și societatea civilă”. Tranc, Marițo!
# Constantin Tămagă, senator: „Dacă aș fi pentru o zi președintele României, aș schimba totul”. Tare! Inclusiv pe Tecău?
# Constantin Nicolescu: „Nu aș putea să fac prea multe, pentru că timpul este prea scurt și oamenii au așteptări imense de la o persoană care deține asemenea responsabilități”. Un răspuns just și justificat.
# Cătălin Teodorescu, deputat: „O zi? E prea puțin și nu cred că aș putea să îmi impun ideile, gândirea. Dacă ar fi să îmi doresc, aș vrea un mandat… cel puțin un mandat!” Veșnic nemulțumit! N-a înțeles că o zi o primea de la noi, pe când un mandat trebuie să-l câștige singur.
# Cătălin Bulf, președinte PMP Argeș: „Aș pune un semn la cartea pe care o citeam ieri, ca să nu uit de unde o reiau mâine”. Tare, rău de tot! Dacă e adevărat, cu ce treabă prin politică?
# Ionel Ispir, comandant IPJ Argeș: „Nu știu ce aș putea să fac, pentru că timpul este prea scurt”. Domnule comandant, problema e de voință, nu de putere.
Denis Grigorescu

Discuții