...
  • duminică, 19.08.2018
Publicitate
Slider

Firma de familie a adjunctei Jianu – trei contracte cu ISJ Argeş în doar o lună

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Denis Grigorescu     Data: 25 aprilie 2018

7 eugenia jianu# Căpuşare fără perdea la Inspectoratul Şcolar # Toate contractele au fost semnate între 20 noiembrie și 12 decembrie 2017 # Valoarea contractelor este de aproape 170.000 de lei # Jurnalul de Argeș a dezvăluit săptămâna trecută că șeful ISJ Argeș, Dumitru Tudosoiu, își face vilă în Pitești pe un teren care i-a aparținut socrului adjunctei

În urmă cu mai bine de o lună, Jurnalul de Argeș dezvăluia că banii alocați de Ministerul Educației pentru renovarea sediului ISJ Argeș – este vorba de suma de 1,4 miliarde lei vechi – au ajuns în conturile firmei Mentor Building SRL. Iar administratorul firmei care a zugrăvit holurile instituției și a montat uși la birourile inspectorilor școlari este Dorin Cornel Jianu, nimeni altul decât soțul adjunctei Eugenia Jianu. Continuând investigația, am descoperit alte două contracte, semn că firma de familie a adjunctei s-a abonat la banii alocați Inspectoratului Școlar. Ce atrage atenția e faptul că toate aceste trei contracte au fost semnate în mai puțin de o lună, valoarea acestora fiind de aproape 170.000 de lei.

După sediu, firma familiei Jianu a rebilitat WC-urile și acoperișul Inspectoratului Școlar

În urmă cu o lună, Jurnalul de Argeș solicita Inspectoratului Școlar Județean Argeș să ne comunice numele firmei care a reabilitat sediul instituției și procedura prin care au fost atribuite lucrările. Iată ce ne-a transmis atunci ISJ Argeș, printr-o adresă semnată de „generalul” Dumitru Tudosoiu: „Procedura de achiziție a lucrărilor executate în baza Contractului de lucrări nr. 49 din data de 20.11.2017: «Reabilitare interioară sediul Inspectoratului Școlar Județean Argeș» a fost încredințare directă, cu încadrarea în prevederile art. 7, alin. 5, din Legea 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. Inspectoratul Școlar Județean Argeș a postat în S.E.A.P., în secțiunea Publicitate – Anunțuri, Anunțul cu numărul 133414/31.10.2017, ce cuprinde informații despre contract, condiții contractuale, termene, în vederea primirii ofertelor de la operatori economici pentru lucrările ce se intenționau a fi achiziționate. Atribuirea contractului s-a realizat în S.E.A.P., prin intermediul Catalogului electronic. Valoarea Contractului de lucrări: «Reabilitare interioară sediul Inspectoratului Școlar Județean Argeș»: 117916,68 lei fără TVA. Contractant: S.C. MENTOR BUILDING S.R.L”.
Conform ultimului răspuns trimis de către Inspectoratul Școlar Argeș pe Legea 544, la începutul acestei săptămâni, valoarea contractului pentru reabilitarea sediului a fost, cu TVA inclusă, de 140.320,85 lei. ”Reabilitarea interioară a constat în executarea lucrărilor de desfacere și înlocuire a pardoselilor din gresie, desfacere și înlocuire a pardoselilor din lemn, desfacerea și înlocuirea tâmplăriei interioare (schimbat uși), zugrăvirea pereților, tavanelor, repararea tencuielilor la pereți și tavane, vopsire balustradă metalică, șlefuire și lăcuire mâna curentă de lemn”, precizează inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu.
Inspectoratul Școlar Argeș a mai cheltuit pentru reparații curente suma de 27316,84 lei, sumă alocată pentru două contracte, ambele încheiate tot cu Mentor Building, firmă administrată de soțul adjunctei Eugenia Jianu.
Este vorba de un contract pentru reparații la acoperișul clădirii IȘJ Argeș, contract încheiat pe 8 decembrie 2017 și a cărui valoare este de 5.735 lei, și de un alt contract pentru reparații la grupurile sanitare, semnat pe 12 decembrie 2017, a cărui valoare este de 21581,84 lei.

Culmea coincidenţei! „Generalul” Tudosoiu şi-a făcut vilă pe un teren cumpărat de la socrul adjunctei

7 casa tudosoiuÎn ediția trecută, Jurnalul de Argeș a dezvăluit că inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu și-a făcut vilă, culmea coincidenței, pe un teren cumpărat de tatăl său chiar de la socrul adjunctei Eugenia Jianu.
”Fratele meu locuiește de 12 ani cu soția și cei doi copii în Canada, la Montreal, și de mai mult timp vrea să revină în România. După ce am discutat de mai multe ori, am decis să facem front comun și să construim o vilă în sistem duplex.

7 schema tudosoiu jianuInițial, am găsit un teren pe strada Balotești, la vreo câteva sute de metri mai jos față de amplasamentul actual, la un preț destul de mare. La un moment dat, doamna Eugenia Jianu mi-a spus că socrul său vrea să vândă teren tot pe strada Balotești. Nu văd nimic nefiresc în acest lucru. În 2015, terenul respectiv avea deja drum de servitute realizat de familia Jianu. Am cumpărat terenul în 2015 și am dat aproximativ 20.000 de euro pe 1690 mp. Ca proprietar figurează tatăl meu în toate actele, se poate verifica acest lucru”, ne declara Dumitru Tudosoiu.

1
Comentarii

Petre

Astea sunt nimicuri. De ce nu mergeti mai in adancime si veti gasi multe alte lucrari facute de aceasta firma cu banii ISJ. Izolatie termica, acoperis, rampa handicap la Palatul Copiilor Sunt lucrari in urma carora doamna Linte Ramona s-a ales cu functia de director. Alta lucrare este si reabilitarea Casei Corpului Didactic. Etc.