...
  • joi, 16.08.2018
Publicitate
Slider

Festivități liberale încărcate de istorie și emoție la Vila Florica

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Alina Crangeanu     Data: 24 mai 2018

pnl miutescu si OrbanLa manifestările de la Vila Florica, prilejuite de aniversarea a 143 de ani de la înființarea partidului, au răspuns invitației PNL Argeș, președintele Ludovic Orban, vicepreședinți ai partidului, lideri ale filialelor din țară, parlamentari, primari și viceprimari liberali din județ. După depunerea de coroane la capela unde își dorm somnul de veci Brătienii, a urmat simpozionul ale cărui lucrări au fost deschide de președintele filialei Argeș, Adrian Miuțescu cu următorul speach:

discurs Miutescu„Pentru mine Partidul Național Liberal este mai mult decât un partid politic. Este o evoluție istorică în urma căreia cu toții am primit această moștenire: România unită și România modernă. Astăzi nu am fi aici dacă în urmă cu 143 de ani, un grup de oameni entuaziaști și vizionari nu ar fi inițiat construcția politică ce avea să ne definească. Părinții noștri fondatori sunt Ion C Brătianu, Mihail Kogălniceanu, Ion Ghica, Gheorghe Vernescu și Alexandru G. Golescu însă omul politic care a întemeiat România modernă, fiul lui Ion C Brătianu, Ionel Brătianu, este, cu siguranță cel mai valoros om politic pe care l-a dat România… Liberalii au fost primii care au avut un plan coerent legat de România. Dumneavoastră, celor prezenți astăzi la vila Florica vă spun că avem identitate, avem istorie și avem repere. Avem motive să fim mândri și avem motive să continuăm. Suntem liberali prin tradiția părinților noștri fondatori și putem să ne raportăm la România zilelor noastre ca la o țară care trebuie să își continuie dezvoltarea și parcursul european. Nu putem permite altor forțe politice să compromită efortul înaintașilor noștri. orbanȘi cum spune regele Mihai, lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință, și fără memorie, cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne întrerupă viața. România a mers mai departe prin idealurile oamenilor care au făcut istoria noastră. La mulți ani Partidului Național Liberal!”
Apoi vicepreședintele Marius Postelnicescu, a anunțat decernarea premiului Gheorghe Brătianu, acordat lui Petruț Alexandru Ciornei, elev în clasa a XI_a la Colegiul Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș, care a obținut mențiune la olimpiada națională de istorie din acest an, premiul fiind acordat de Ludovic Orban.

Comentarii