...
  • miercuri, 15.08.2018
Publicitate
Slider

Eveniment de excepţie, Târgul de Ştiinţă

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Mihaela Penaru     Data: 14 iunie 2018

9 targ3Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a fost miercuri, 6  iunie, gazda unui eveniment deosebit – Târgul de știință. Holul bibliotecii și sala de conferințe au devenit neîncăpătoare pentru copii și adulți, dornici să afle cât mai multe despre experimentele și inovațiile prezente la târg. Evenimentul a fost derulat în cadrul proiectului „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”, inițiat de Fundația Progress. Copiii care activează în cluburile de coding din bibliotecile publice rurale din localitățile argeșene Merișani, Bradu, Vlădești, Topoloveni, Aninoasa, Bogați au fost susținuți de elevii voluntari ai Colegiului Național „Ion C. Brătianu” și ai Colegiului Național „Zinca Golescu”, sub atenta îndrumare a doamnelor prof. Cristina Atanasescu și Carmen Moțoescu. Elevii au prezentat, în cadrul a 15 ateliere, experimente din domeniile fizicii, biologiei și astronomiei. Ce ne-am propus să realizăm în cadrul acestui târg? Promovarea activităților STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) în Biblioteca Județeană Argeș, respectiv a activităților din cadrul cluburilor CODE Kids din județul Argeș.
Cuvântul de bun-venit a fost adresat de domnul director al bibliotecii, Octavian Mihail Sachelarie, profund impresionat de numărul mare de elevi participanți. Ne-am bucurat, de asemenea, de prezența  invitaților noștri de excepție de la Fundația Progress, Ovidiu Ana, manager proiect CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice, Claudia Șerbănuță și Alin Grămescu.

Zeci de curiozități chimice și fenomene biologice pentru vizitatori

9 targ1Lampa cu lavă, Presiunea în aviație, Apa plimbăreață, Sistemul solar, Curcubeul într-un pahar, Electromagnetismul, Artificii într-un borcan, Cariotipul uman, Interfața plutitoare, Iluzii optice și holografie, Ice Age 5`S Science și alte curiozități chimice și fenomene biologice sunt câteva dintre lucrurile interesante de care publicul vizitator s-a putut bucura pe parcursul celor 3 ore.  
Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM, în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate, este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale, cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 2000 de copii, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

Comentarii