...
  • joi, 19.07.2018
Publicitate
Slider

Dumnezeu se dă cu aura de pereţii Raiului când vede ce preoţi avem

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Denis Grigorescu     Data: 19 iulie 2017

Punctulpey mareExistă Dumnezeu. Există Rai. Există însă în România și din ce în ce mai mulți preoți homosexuali, bigoți sau corupți. Iar exemplele, cu date și probe, le găsiți în numeroase publicații, rechizitorii și sentințe. Exemplele revoltătoare foarte recente ale episcopului de Huși și ale cântărețului-preot Pomohaci sunt doar vârful aisbergului într-o Biserică Ortodoxă Română mânjită de tot mai multe fețe bisericești iubitoare mai mult de bani, averi și băieți decât de Dumnezeu. Pentru că da, problema nu este legată de Instituția Bisericii, ci de o parte dintre reprezentanții ei.

În capitolul 16 din Evanghelia după Luca scrie clar: ”Nici o slugă nu poate să slujească la doi stăpâni. Fiindcă sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va ţine şi pe celălalt îl va dispreţui. Nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona (n.red.-banului)”. Din păcate, inclusiv în Argeș, sunt prea mulți preoți care îl slujesc atât pe Dumnezeu, cât și pe Regele Ban, preoți cu vile și limuzine de lux și pentru care Biserica SRL este o afacere extrem de profitabilă. Și nici Argeșul nu a fost ocolit de scandaluri sexuale cu prelați, cele mai notorii fiind cele ale foștilor stareți de la schiturile Trivale și Piscu Negru.
Da, sunt probleme cu preoții români și cu moralitatea lor, iar aici Biserica Ortodoxă Română ar trebui să fie mult mai fermă, și nu doar să facă recomandări, așa cum a făcut-o în cazul episcopului de Huși, filmat în ipostaze compromițătoare alături de alți bărbați. Dacă un scandal similar sau chiar mai mare s-ar fi produs în America, s-ar fi lăsat cu procese grele, așa cum a fost cu celebrul Spotlight, cu zeci de cazuri de preoți catolici acuzați de abuzuri sexuale și ulterior numeroase procese cu daune de sute de milioane de dolari cerute și primite. La noi, se lasă doar cu mustrări și recomandări. O fi vorba poate de un laxism subiectiv al ortodoxismului?
Din păcate, pe prea mulți preoți de la noi îi doar undeva de Biblie și de preceptele ei. Nu spun unde îi doare, pentru că s-ar putea interpreta că fac afirmații homofobe.
Și apropo de Biblie și preceptele ei adesea distorsionate, i-aș întreba pe toți preoții ortodocși: a fost cumva Iisus Hristos scufundat sub apă de către Ioan Botezătorul? Le voi da tot eu răspunsul: nu. Nicăieri în Biblie nu scrie că Iisus a fost scufundat cu totul sub apă. De ce spun asta? Pentru că în bisericile noastre ritualul botezului copiilor nu este unitar: unii preoți scufundă copiii cu totul în cazan, în timp ce alții doar îi udă puțin. În urmă cu vreo cinci ani și jumătate, un preot de la o biserică din centrul Piteștiului, totodată un respectat cadru universitar, a fost la un pas să refuze botezul unui copil atunci când părinții l-au rugat să nu scufunde copilul cu totul în apă, deoarece în biserică era frig. Preotul respectiv a spus că ori scufundă copilul cu totul, ori nu mai face botezul. O dovadă de bigotism și inflexiune ce nu are nimic cu religia pură și neremixată, cu adevăratul ortodoxism. Oare ce părere are arhiepiscopul Calinic de asemenea preoți bigoți și rigizi? Probabil că îi dezaprobă în sinea sa.
Ce părere o avea Dumnezeu despre preoții bigoți, corupți sau homosexuali? Probabil că se dă cu aura de toți pereții Raiului.

Etichete:

Discuții