...
  • joi, 19.07.2018
Publicitate
Slider

Despre arogantul Iani Popa şi activul Dănuţ Bica

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Denis Grigorescu     Data: 21 iunie 2018

Punctulpey mareSăptămâna trecută, a făcut vâlvă și a suscitat multe comentarii trecerea senatorului Iani Popa de la PNL la ALDE. Moral, schimbarea de partid îi reduce semnificativ cota de încredere lui Iani Popa. Politic, este posibil ca această trecere să îi asigure un nou mandat de senator la alegerile din 2020. Și, vorba lui Machiavelli, scopul scuză mijloacele. Una peste alta, ce a făcut Iani Popa, care și așa era cam invizibil în PNL în ultimii ani, este o dovadă că la ora actuală clasa politică argeșeană nu prea mai are coloană vertebrală. Continuând cu Iani Popa, miercurea trecută, în ziua în care și-a oficializat „transferul”, am fost invitat la Curier TV și am avut ocazia să îi pun câteva întrebări. L-am întrebat ce inițiative va avea pentru Argeș ca senator până când își va termina mandatul. O întrebare simplă, justificată și fără nici cea mai mică dâră de insolență. Numai că domnul Popa a sărit ca ars la auzul întrebării și mi-a spus: „Eu v-am vorbit cu respect”, de parcă respectiva întrebare ar fi fost cine știe ce afront. În continuare, senatorul Iani Popa mi-a sugerat să intru pe pagina sa de la Senat și să văd acolo toată activitatea sa. Am insistat, ca un jurnalist cu 19 ani de presă ce sunt, să îmi nominalizeze măcar o inițiativă legată de Argeș. A refuzat și m-a întrebat dacă mai am alte întrebări. Nu am mai avut, dar am rămas cu un gust amar legat de aroganța unui senator de Argeș, un senator votat de mulți conjudețeni de ai mei în decembrie 2016, un senator invizibil și lipsit de implicare vizavi de județul datorită căruia are un loc confortabil și bine plătit în Senat. Plus o viitoare pensie grasă asigurată.
I-am urmat sfatul senatorului Iani Popa și am intrat pe pagina sa de la Senat. Și m-am lămurit repede. Ultima întrebare pe care a adresat-o ca senator a fost în noiembrie 2015, adică în mandatul precedent. În actualul mandat nu are nicio întrebare. Cât despre interpelări, ultima a fost în noiembrie 2017. Slăbuț, dureros de slăbuț pentru un om care ar trebui să reprezinte interesele argeșenilor în Senat.
Ca eficiență concretă, i-aș da domnului Iani Popa exemplul fostului său coleg de partid, deputatul PNL Dănuț Bica. Domnul Bica are nu mai puțin de 86 de întrebări punctuale și în majoritate legate de Argeș de când e parlamentar. Iar una dintre cele mai recente întrebări a pornit de la un articol din Jurnalul de Argeș. Am scris recent că întârzie nejustificat de mult declararea Pădurii Trivale arie protejată. Iar deputatul Dănuț Bica a avut reacție și i-a scris ministrului Mediului pe această temă, întrebând-o, printre altele, când va deveni, concret, Pădurea Trivale arie protejată. Și în caz că senatorul Iani Popa este în pană de idei privind întrebările pe care le-ar putea adresa legat de probleme din județul nostru, îi sugerez să citească Jurnalul de Argeș săptămânal. Va găsi acolo multe subiecte, precum cel al teleportării a zeci de hectare de la Rătești tocmai în Pădurea Trivale. Prietenii știu de ce…

Etichete: , , ,

Discuții