...
  • marți, 25.09.2018
Publicitate
Slider

Deputatul Simona Bucura Oprescu, interpelare privind programul „Laptele și cornul”

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Jurnal de Arges     Data: 21 februarie 2018

SimonaBucuraDeputatul PSD Simona Bucura Oprescu a formulat, la începutul lunii februarie, nu mai puțin de cinci interpelări către miniștrii din Guvernul Dăncilă. Două dintre acestea se adresează Sorinei Pintea, ministrul Sănătății. O interpelare privind nemulţumirile cetăţenilor faţă de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Propietăţilor a fost adresată premierului Viorica Dăncilă. O altă interpelare pe tema situației foștilor sportivi de performanță a fost adresată atât ministrului Educației Naționale, Valentin Popa, cât și ministrului Tineretului și Sportului, Ioana Bran. Parlamentarul a mai formulat o interpelare pe tema programului guvernamental „Laptele și cornul”, adresată ministrului Agriculturii – Petre Daea și ministrului Educației Naționale – Valentin Popa.

Deputatul Simona Bucura Oprescu susține că, după ani la rând de derulare, programul „Laptele și cornul” are niște lacune care trebuie urgent corectate. Parlamentarul PSD de Argeș și-a exprimat îngrijorarea și vizavi de calitatea produselor distribuite școlarilor prin programul guvernamental, în condițiile în care la licitațiile organizate de consiliile județene primează principiul „prețul cel mai redus”, nu calitatea. În interpelarea adresată celor doi ministri, respectiv Petre Daea și Valentin Popa, Simona Bucura Oprescu pledează pentru înlocuirea programului „Laptele și cornul” cu oferirea unei mese calde elevilor.
”Pe de o parte, din cauza procedurilor, programul nu începe la debutul anului școlar, cum ar fi firesc. De exemplu, în Argeș programul a fost început de abia pe 11 decembrie 2017, cu puțin timp înainte de vacanța de iarnă! În tot acest timp, 58.385 de elevi și preșcolari din județ nu au beneficiat de produsele aferente acestui program.
Pe de altă parte, calitatea produselor oferite lasă de dorit. «Cornul», de exemplu, nu este decât o franzelă de mici dimensiuni. Nici nu are cum să fie altfel, în condițiile în care la licitațiile organizate de consiliile județeneprimează principiul «prețul cel mai redus». Astfel, în Argeș licitațiile au fost câștigate cu o ofertă de 0,28 lei fără TVA pe produs de panificație și 0,71 lei fără TVA pe produs lactat furnizat.
De asemenea, sunt discuții referitoare la suplimentarea programului și cu fructe, legume și miere pe viitor. În aceste condiții, ar fi de discutat două aspecte.
Primul: oare nu ar fi mai utilă găsirea unor modalități de a dezvolta un program pentru oferirea unei mese calde în școli? Desigur, infrastructura este o problemă, dar eventualele investiții în acest sens ar fi pe termen lung, investiții pentru viitor.
Al doilea: dacă se vor menține actualele forme de derulare a programului, nu ar trebui, oare, să se umble la criteriile de selecție, astfel încât să primeze calitatea? Totuși, vorbim despre sănătatea copiilor noștri!
Sunt convinsă că o regândire a modului de derulare a programului ar fi în beneficiul atât al copiilor, cât și al părinților, dar și al societății în ansamblul său”, se arată în interpelarea deputatului Simona Bucura Oprescu.

Comentarii