...
  • joi, 19.07.2018
Publicitate
Slider

Deputatul Nicolae Georgescu, interesat de reducerea vârstei de la care se poate răspunde penal

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Denis Grigorescu     Data: 05 iulie 2017

3 georgescuDeputatul social-democrat Nicolae Georgescu a transmis recent o întrebare ministrului Afacerilor Interne referitor la reducerea vârstei de la care se poate răspunde penal. Un subiect foarte delicat și prea puțin adus în atenție până acum, în condițiile în care delincvența juvenilă e în creștere în țara noastră.

După cum scrie deputatul Georgescu, ”infractorii majori pregătesc pentru săvârșirea de infracțiuni pe minorii sub 14 ani, prezumați absolut de lege ca fiind fără discernământ. Din păcate, prezumția absolută este și una irefragabilă în cazul acesta, fapt care încurajează apariția pe străzi a infractorilor minori”. Deputatul Nicolae Georgescu a întrebat-o în acest sens pe Carmen Dan dacă aceasta consideră că ar fi mai inspirată înlocuirea prezumției legale absolut irefragabilă de nerăspundere penală cu o prezumție relativă de nerăspundere penală. Tot parlamentarul argeșean i-a cerut ministrului Carmen Dan să îi prezinte o statistică din care să rezulte de la ce vârstă operează răspunderea penală în alte țări ale U.E., cât și în țările vecine României.

 

1
Discuții

Conștiința vie.

ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE PARTIDE SUNT O RUŞINE PENTRU DEMOCRAŢIE!