...
  • duminică, 22.07.2018
Publicitate
Slider

Deputatul „Mitralieră”, Cătălin Rădulescu, îl taxează dur pe colegul Nicolae Georgescu

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Mari Tudor     Data: 13 aprilie 2018

MitralieraÎntr-o postare pe contul personal de Facebook, deputatul PSD Argeș, Cătălin Rădulescu, anunță că cele trei inițiative legislative propuse de el au primit avizul comisiilor juridice.

De asemenea, așa-zisul deputat „Mitralieră” spune că nu-l onorează calitatea de co-inițiator a colegului Nicolae Georgescu, deputat PSD Argeș, și îi cere public să își retragă semnătura de pe inițiativele legislative care nu-i aparțin, inițiative propuse de Cătălin Rădulescu.

 

Deputatul PSD Argeș, Cătălin Marian Rădulescu:

„Iată că cine muncește, odată cu primăvara, culege roadele. Nu fac parte din colegii care nu au inițiative legislative pentru oameni, și îi sfidez pe cei care mă critică în Argeș, dar care se împăunează cu inițiativele mele legislative atunci când acestea devin legi. Iată că trei inițiative legislative, ale căror inițiator sunt, au primit avizul comisiilor juridice din cameră sau din senat în ultimele două săptămâni.

Le mulțumesc pe această cale Președintelui PSD Liviu Dragnea, celor doi lideri ai grupurilor parlamentare PSD din Cameră și Senat, Daniel Suciu și Șerban Nicolae, secretarului general PSD Marian Neacșu, președinților comisiilor juridice din Cameră și Senat, Eugen Nicolicea și Robert Cazanciuc, și, nu în ultimul rând, colegilor mei deputați care au avut încredere în mine și au semnat aceste trei inițiative legislative ca, co- inițiatori.

Însă îi cer public deputatului de Argeș, Nicolae Georgescu să își retragă semnătura de pe aceste trei inițiative, cât și de pe toate celelalte inițiative ale cărui inițiator sunt, pentru ca nu ma onorează calitatea dânsului de co-inițiator.

Cele două inițiative care reprezintă o reparație morală și etică față de toți primarii din țară, care sunt în procese de ani de zile cu ANI, pe incompatibilitate sau conflict de interese, și care stabilesc trei lucruri:

1. ca incompatibilitatea și conflictul de interese se aplică și sunt valabile numai pentru mandatul în care primarul s-a găsit în această situație și nu pentru un mandat ulterior ;

2. ca prescripția faptelor de incompatibilitate și conflict de interese se face la trei ani de la momentul incompatibilității sau a conflictului de interese;

3. ca primarii sau consilierii locali pot desfășura și activități economice care nu interferează cu activitatea primăriei, fără să intre în incompatibilitate sau conflict de interese.

M-am bătut ca aceste aberații din legea ANI, din cauza cărora sute de primari aleși de cetățeni și-au pierdut mandatul, iar alte sute sunt în procese, să dispară.

Cea de-a treia inițiativă legislativă, care a fost amendată în comisia juridică a camerei, se referă la pedeapsa alternativă, și anume, la executarea pedepselor de până la trei ani prin pușcărie la domiciliu. Ea a fost amendată prin mărirea termenului la 5 ani pentru pedepse.

Voi susține însă la Senat ca să beneficieze de pedeapsă alternativă, și anume, pușcăria la domiciliu, și mamele cu copii, gravidele, bolnavii cu boli grave, incurabile și persoanele peste 60 de ani, așa cum am prevăzut în forma inițială a inițiativei legislative. E o măsură umană pentru persoanele care primesc pedepse mici pentru fapte fără violență.

Sper ca cele trei inițiative sa treacă și de plenul senatului și al camerei deputaților și să devină legi. Sper, în același timp, să am aceeași susținere și pentru amendamentele și inițiativele mele legislative de modificare a codului penal și codului de procedură penală, pentru dezincriminarea penală a evaziunii fiscale și pentru castrarea chimică (tratamentul injectabil) a pedofililor.

Vreau sa îi asigur pe toți cei care m-au ales, cât și pe toți cetățenii României, că îmi respect promisiunea făcută în campania electorală, de a face legi care să repare nedreptățile, abuzurile și erorile existente în legile care au produs suferință, drame și ilegalitați cetățenilor români.”

 

Sursă foto: Facebook

Discuții