...
  • marți, 25.09.2018
Publicitate
Slider

De cine te ascunzi, domn’ Titi? Tudosoiu şi-a scos din CV auxiliarul didactic plagiat

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Iustina Harco-Burcea     Data: 01 martie 2018

11 tudosoiu# Pe site-ul Inspectoratului Școlar doar CV-ul „generalului” Dumitru Tudosoiu e vizibil, în timp ce informațiile autobiografice ale adjunctelor Mihaela Crișan și Eugenia Jianu sunt greu de găsit # Autor de auxiliar didactic în 2015, Tudosoiu a eliminat din CV lucrarea cu pricina – „Ghid pentru desfăşurarea activităţilor psihomotrice în grădiniţă” – după apariția unor acuzații de plagiat

Dacă pe vremea când era adjunct la Inspectoratul Școlar, în perioada 2012-2014, își ținea CV-ul la secret, acum Dumitru Tudosoiu a ajuns să ascundă de pe site-ul oficial al instituției CV-urile adjunctelor sale. Probabil și pentru că datele biografice ale colegelor sale, Mihaela Crișan și Eugenia Jianu, sunt ceva mai bogate în ceea ce privește realizările profesionale. Dacă cele două doamne din staff-ul ISJ au fost responsabili de comisie metodică și membri în consiliile de administrație ale unităților școlare unde au predat, Tudosoiu se mândrește în CV-ul său că, până să ocupe funcția de ajunct al ISJ, a fost profesor diriginte și profesor de sport. Ba mai mult, „generalul” și-a scos din CV rubrica privind lucrările de specialitate publicate, deși în 2015 și-a pus semnătura pe un auxiliar didactic pentru educatoare, suspectat că ar fi plagiat o altă lucrare apărută cu șapte ani înainte.

11 02De câțiva ani, Inspectoratul Școlar Județean Argeș are o pagină modernă de internet, pe care este însă extrem de complicat să afli informațiile care te interesează. Navigarea pe noul site al instituției poate fi o adevărată aventură, având în vedere numărul mare de secțiuni și subsecțiuni, ca să nu mai vorbim de faptul că lipsesc și date esențiale, cum ar fi CV-urile conducerii ISJ Argeș. De pe site, din secțiunea conducere – inspectori generali, cei trei șefi ai instituției – Dumitru Tudosoiu, Eugenia Jianu și Mihaela Crișan – le zâmbesc din poze tuturor celor care accesează site-ul. La secțiunea „Detalii”, de sub fiecare fotografie, cei interesați ar trebui să poată vizualiza CV-ul aferent fiecărui șef de la Învățământ, numai că acest lucru nu se întâmplă. Cu foarte mare dificultate, se deschide doar schița autobiografică a lui Dumitru Tudosoiu. Aceleași informații despre adjunctele domniei sale par să lipsească cu desăvârșire, și asta pentru că butonul „Detalii” pare a fi inactiv în momentul în care dai click pe el. Noi am găsit totuși aceste informații, dosite la secțiunea „CV-uri personal”. Impresia ce rezultă imediat după ce parcurgi CV-urile celor două doamne de la cârma învățământului argeșean e aceea că ele au fost ascunse în mod voit, deoarece par a fi net superioare celui aparținând „generalului” Tudosoiu.

Detalii din CV-urile șefilor de la Învățământ: Crișan – fostă inspectoare, Jianu – fostă directoare, Tudosoiu – fost profesor diriginte

Adjuncta ISJ Mihaela Crișan a specificat în CV faptul că a fost inginer tehnolog la Uzina Dacia Mioveni (1986-1987), iar apoi, vreme de 25 de ani, profesor inginer la Liceul Tehnologic „Dacia”, timp în care a fost profesor mentor, şef de catedră, membru în Consiliul de administraţie al liceului, profesor metodist, formator, membru Consiliul consultativ al ISJ Argeş etc. Între 2012-2014 a fost inspector școlar la învățământ particular și alternative educaționale, după care s-a reîntors un an la catedră, pentru ca în 2015 să devină, prin concurs, inspector general adjunct. Mihaela Crișan a participat la numeroase cursuri de perfecționare și formare continuă, are opt articole publicate în reviste de specialitate și este autor sau co-autor al unui număr de cinci lucrări.
Adjuncta Eugenia Jianu a fost director între 1993-1997 la Școala Valea Rea Pitești, între 1997-2010 – institutor la Școala „Constantin Brâncoveanu” Ștefănești (membru în CA, responsabil comisie metodică), apoi profesor de economie şi educaţie antreprenorială la liceele „Dinu Lipatti” și „Maria Teiuleanu”. Între 2014-2016 a fost inspector școlar pentru știinte socio-umane, iar în iunie 2016 a devenit inspector general adjunct pentru management. Are trei monografii publicate, numeroase articole în reviste și participări la seminarii, conferințe și sesiuni de formare.
Cât despre „generalul” Dumitru Tudosoiu, acesta a trecut în CV-ul său că a fost profesor de educație fizică și sport, între 1999-2012, la Colegiul „Odobescu”, Liceul cu Program Sportiv Pitești, Clubul Școlar Sportiv Târgoviște și Colegiul „I.C. Brătianu”. Față de colegele sale care au fost responsabili de comisie metodică și membri în consiliile de administrație ale școlilor unde au predat, Tudosoiu se laudă în CV că a fost… profesor diriginte. În iunie 2012, pe vremea alianței USL, a fost propulsat în scaunul de adjunct al ISJ Argeș, iar în mai 2014 a avansat pe poziția de inspector școlar general.

Pe vremea când era adjunct, Tudodoiu s-a perfecționat în „Prevenirea corupției în educație”

Pe de altă parte, din CV-ul „generalului” Tudosoiu a dispărut titlul controversatei lucrări „Ghid pentru desfăşurarea activităţilor psihomotrice în grădiniţă”, scrisă în 2015, în colaborare cu educatoarea Daniela Petre. Despre acest auxiliar didactic destinat educatoarelor, Jurnalul de Argeș relata în octombrie 2015, că este copia fidelă a unui alt volum publicat în 2008, „Ghid privind desfăşurarea activităţilor de educaţie fizică în grădiniţă”, având drept autori pe aceeași Daniela Petre (directoarea Grădiniței nr. 4 Pitești), alături de alte trei cadre didactice. Deși, aparent, cele două cărți aveau autori diferiți, titluri și coperți diferite, singurul numitor comun fiind prezența educatoarei Daniela Petre printre autorii ambelor lucrări, în realitate ghidul pe care „generalul” Tudosoiu își pusese semnătura era redactat copy-paste după lucrarea apărută cu șapte ani înainte, conţinutul fiind același – de la titlurile capitolelor, până semnele de punctuație. Ba mai mult, până și prefața era identică în cazul celor două cărți, dar fiind semnată de autori complet diferiți.
Un alt amănunt interesant: în 2012 și 2013, pe vremea când era adjunct în cadrul ISJ Argeș, Tudosoiu a bifat și nouă cursuri de perfecționare, printre care și un atestat de formare continuă denumit „Prevenirea corupției în educație”.

1
Comentarii

Petre

Omiteti faptul ca este expert in grafica computerizata. Si asta cu patalama. Cata dreptate avea Bratu. Mai stie cineva sirul magariilor facute de Tudosoiu? Si, uite ca rezista,nu-l atinge nimeni.