...
  • joi, 20.09.2018
Publicitate
Slider

Dan Manu, preşedintele CJ Argeş, le-a prezentat lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu lucrările pentru care sunt necesare investiţii de la bugetul naţional

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: D.G.     Data: 11 octombrie 2017

19 CJPreședintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au efectuat miercuri, 4 octombrie, o vizită oficială în județul Argeș. Împreună cu președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Manu, cei doi președinți au vizitat Uzina Dacia și Institutul de Cercetări Nucleare de la Mioveni. După  întâlnirea cu conducerea Automobile Dacia Renault au fost vizitate și câteva secții de aici.

La finalul vizitei, președintele Camerei Deputaților  a făcut o scurtă prezentare a celor discutate: „S-a discutat despre infrastructura care este necesară acestei companii pentru a se dezvolta. Vorbim de mii de tiruri care merg pe Valea Oltului, de exemplu, care sunt numai pentru Uzina de la Mioveni. Și pe mine, și pe președintele Tăriceanu ne-a informat ministrul Transporturilor că pe primul tronson, Pitești-Curtea de Argeș, licitația deja a fost organizată, iar pe celelalte patru tronsoane urmează să se finalizeze documentația și să se scoată la licitație – proiectare și execuție – în această toamnă, estimat undeva în noiembrie, și același lucru se poate spune despre Craiova-Pitești. S-a discutat, de asemenea, despre un pod peste Argeş, care este foarte necesar pentru fabrică şi pentru restul de centură ocolitoare a Piteştiului”.
Referindu-se tot la Uzina Dacia, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că, din păcate, România a devenit o piață de desfacere pentru autovehiculele uzate din alte țări, fiind necesare măsuri pentru stoparea acestui fenomen: „Vom analiza în viitor care sunt măsurile pentru a frâna importurile acestea sălbatice de second-hand, care nu fac decât să dăuneze economiei pe ansamblu, dar nu numai economiei, mediului, cetățenilor, pentru că poluează, sunt nesigure”.
În cadrul vizitei de la Institutul de Cercetări Nucleare de la Mioveni, președintelui Camerei Deputaților i s-au prezentat date referitoare la Proiectul „Alfred” și i s-a solicitat sprijin guvernamental pentru realizarea acestui proiect.
La rândul său, președintele CJ Argeș, Dan Manu, a prezentat lucrările ce se desfășoară la această oră la nivelul județului dar și pe cele naționale pentru care sunt necesare investiții de la bugetul național.  „O vizită importantă pentru județul nostru, care ne-a oferit prilejul de a prezenta celor doi președinți atât investițiile și proiectele județului ce se realizează sau se vor realiza din bugetele locale și județene, prin programele naționale de dezvoltare dar și prin fonduri europene. De asemenea, am prezentat și situația infrastructurii naționale din județul nostru unde sunt necesare investiții în continuare. Sunt convins că vizita la cele două obiective economice de importanță națională din Argeș va avea și rezultatele scontate”.
Alături de cei doi președinți s-au mai aflat prefectul Emilian Dragnea, parlamentarii de Argeș și primarul municipiului Pitești, Cornel Ionică, și primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.

 

Comentarii