...
  • sâmbătă, 18.08.2018
Publicitate
Slider

Dacia va avea clase de învăţământ dual în două licee din Mioveni şi Piteşti

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: F.Silvestru     Data: 31 mai 2018

12 invatamant dual01Automobile Dacia a încheiat cu Liceul Tehnologic Construcţii  Maşini Mioveni şi Liceul Tehnologic Astra parteneriate pentru susţinerea învăţământului profesional dual. În fiecare liceu va fi creată, în anul şcolar 2018 – 2019, câte o clasă cu 30 de locuri şi specializări diferite.
În cadrul liceului din Mioveni, elevii au şansa de a dobândi calificarea de electromecanic utilaje și mașini industriale (20 de locuri), respectiv, pe cea de mecanic echipamente hidraulice şi pneumatice (10 locuri). În egală măsură, Liceul Astra din Piteşti, cu sprijinul companiei Dacia, va pregăti viitorii operatori maşini cu comandă numerică (20 de locuri) şi electronişti aparate şi echipamente (10 locuri). Elevii din clasa a VIII-a care vor să urmeze cursurile învăţământului profesional dual se pot înscrie în  una dintre cele două clase care vor funcţiona în cele două licee. În paralel cu acestea, elevii vor face practică pe platforma industrială Mioveni, în cadrul Uzinei Vehicule şi Uzinei Mecanică şi Şasiuri.

Bursă lunară de 400 de lei și prânz gratuit

Pe timpul stagiului, elevii vor beneficia de o bursă lunară de 400 lei şi alte facilităţi (cheltuieli transport şi prânz asigurat, echipament de lucru şi protecţie, rechizite, asigurare de răspundere civilă).   Elevii care vor obţine rezultate bune pot accesa una dintre cele 5 burse suplimentare în valoare de 200 de lei fiecare. Absolvenții acestor clase vor avea prioritate la angajare în cadrul Automobile Dacia, în funcție de nevoile companiei. Pentru atragerea candidaţilor în învăţământul dual şi prezentarea ofertei educaţionale, Automobile Dacia, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană şi alte companii din domeniul auto, membre ale PAR (Parteneriatul Auto Roman), a organizat Caravana Meseriilor în mai multe oraşe din ţară, inclusiv la Mioveni şi Piteşti (23 aprilie – 25 mai). Astfel, peste 400 de elevi din judeţul Argeş s-au informat despre oferta şcolară.

Comentarii