...
  • joi, 20.09.2018
Publicitate
Slider

Consiliul Judeţean repară drumul spre Robaia pentru vizita Patriarhului

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Alina Crângeanu     Data: 05 iulie 2017

18 RobaiaSfântul Sinod, la propunerea Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului şi a Arhiepiscopiei Bucureştilor, va canoniza în şedinţa din luna iulie un mare isihast şi pictor, Pârvu Mutu, care va avea numele de Sfântul Cuvios Pafnutie – Pârvu Zugravul de la Mănăstirea Robaia.

Proclamarea canonizării va avea loc în ziua Schimbării la Faţă a Domnului (6 august 2017) la Mănăstirea Robaia.  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel se va afla astfel, printre argeşeni în data de 6 august, conducătorul Bisericii Ortodoxe Române urmând să participe la evenimentele organizate la lăcașul sfânt din comuna Muşăteşti. În vederea acestui eveniment, autoritățile au început deja să se mobilizeze iar Consiliul Județean Argeș execută lucrări de plombare pe drumul care face legătura cu primăria și care, până acum era într-o stare deplorabilă.
„Noi am avut o întâlnire împreună cu Consiliul Județean și cu Episcopia în care am convenit, fiecare, ce va face. Nouă, ca primărie, ne revine toaletarea copacilor și curățarea șanțurilor intravilane”, spune primarul comunei Mușătești, Constantin Oancea.
Referitor la drumul spre mănăstire, aflat până acum într-o stare deplorabilă fiind plin de gropi dar și de noroi, atunci când plouă, primarul Oancea afirmă: „Drumul spre Robaia este al Consiliului Județean. Au început deja să plombeze partea de asfalt, restul de drum trebuie să îl modernizeze cu piatră concasată. Una peste alta, pe noi ne bucură că se va efectua această lucrare”, recunoaște edilul. Pe surse, am aflat că șeful Bisericii Ortodoxe intenționează să facă o vizită și la facultatea de Teologie din cadrul Universității din Pitești. Suntem curioși dacă, pe același principiu al vopsirii gardului când vine… leopardul, trecerea patriarhului se va lăsa cu ceva bun pentru instituția de învățământ superior și studenții de aici.

2
Comentarii

laurentiu

halal modernizare, ASFALTATI BAI TATA BAI,ASTA E ADEVARATA INFRASTRUCTURA MODERNIZATA

laurentiu

halal modernizare, ASFALTATI BAI TATA BAI,ASTA E ADEVARATA INFRASTRUCTURA MODERNIZATA