...
  • joi, 20.09.2018
Publicitate
Slider

Comunicat de presă al PNL: „Remanierea guvernamentală, un teatru de prost gust pus în scenă de Mihai Tudose și Liviu Dragnea care arată incapacitatea de a administra România”

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Alina Crangeanu     Data: 13 octombrie 2017

mihai tudose„Premierul Mihai Tudose și președintele PSD Liviu Dragnea au prezentat la miezul nopții trecute una dintre cele mai dezgustătoare scene din cele 10 luni de guvernare, comparabilă cu episodul Grindeanu, intrat în istoria ridicolului politic post-decembrist.
Partidul Național Liberal consideră actuala formulă de guvernare și-a dovedit limitele, iar dezastrul înregistrat până acum se va accentua pe fondul luptelor intestine din interiorul PSD.

Liderii acestui partid nu sunt preocupați câtuși de puțin de actul de guvernare, ci doar de exploatarea pozițiilor publice în interes personal, aceasta fiind și miza reală a războiului din interiorul partidului de guvernământ dincolo de disimularea derizorie la care am asistat.
Pe acest fond politic, situația economică a României se va degrada în mod accelerat, întrucât guvernarea va deveni un câmp de bătălie subteran, în care sunt folosite instituții și resurse publice de către grupările Tudose -Dragnea.
Subliniem faptul că nu există personaje pozitive în această situație politică gravă! Atât premierul Mihai Tudose, cât și președintele PSD Liviu Dragnea, sunt exponenții aceleiași mentalități toxice care ratează șansele României la dezvoltare.
Decizia remanierii anunțată de Mihai Tudose și Liviu Dragnea este un act de normalitate, dar care ar fi fost valabil dacă se petrecea în urmă cu aproape trei săptămâni, atunci când PNL i-a solicitat public acest lucru premierului.
A fost nevoie de o presiune publică uriașă, de semnale din partea instituțiilor europene, de amenințările Opoziției, pentru ca premierul să admită un lucru firesc, anume faptul că în Guvern nu pot sta miniștri suspectați de fapte penale.
Cu atât mai mult, nu poate fi un motiv de apreciere poziția premierului Tudose după ce el însuși a votat pentru menținerea în funcție a miniștrilor Sevil Shhaideh și Rovana Plumb în 25 septembrie. Aceasta după ce în 7 septembrie susținea contrariul, anume că orice ministru cu probleme penale, inclusiv persoana sa, trebuie să părăsească Guvernul dacă se află într-o astfel de situație. De altfel, minciuna este străvezie și în afirmațiile sale de noaptea trecută potrivit cărora cele două colege ale sale și-ar fi anunțat intenția de a demisiona imediat după declanșarea cercetării penale. Dacă așa au stat lucrurile, ce rost ar mai fi avut tot acest circ? Mai mult decât atât, depășește orice logică elementară situația absurdă în care a ajuns PSD în a supune votului și deliberării demisiile unor miniștri, când este de domeniul evidenței că într-o situație de acest tip există o singură opțiune: a se lua act!
Totuși, dacă premierul Tudose dorește să se ia în serios, trebuie să-și condiționeze colegii din Camera Deputaților să permită continuarea anchetei în cazul Rovanei Plumb, pe care Liviu Dragnea a anunțat că o va bloca. Altfel nu poate pretinde că susține ideea de integritate, de vreme ce se sprijină pe o majoritate care acționează în sens contrar, împotriva recomandările făcute de Comisia Europeană.
De asemenea, îi întrebăm pe actualii parlamentari ai PSD-ALDE, cum se simt în postura de turmă în care au fost puși de conducerea PSD? Aceasta pentru că remanierea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, este confirmarea justeței moțiunii inițiate de PNL și respinsă de majoritatea PSD-ALDE.
Somăm premierul să-și exercite prerogative funcției și să procedeze la remanierea ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, indiferent de poziția conducerii ALDE. Altfel, poveștile despre integritatea membrilor Guvernului nu sunt altceva decât vorbe goale. Menținerea sa în funcție ar fi o premieră, după ce a fost solicitată urmărirea penală și după ce PSD-ALDE a blocat deja în Senat cursul firesc al dosarului în Justiție.
În același timp, subliniem că este absolut necesară remanierea ministrului analfabet al Educației, Liviu Pop, precum și a ministrului plagiator al Sănătății, Florian Bodog, lipsit conștiință și de scrupule. Menținerea acestora în funcție, care și-au demonstrat crasa incompetență, nu arată altceva decât sfidarea sistematică la care sunt supuși zi de zi românii.
Partidul Național Liberal menține armat instrumentul moțiunii de cenzură pentru demiterea actulului Guvern, o grupare nocivă pentru România ajunsă la putere prin minciună și fraudă, care și-a trădat mandatul primit în alegeri”, se arată într-un comunicat de presă remis de Departamentul de Comunicare al PNL Argeș.

Comentarii