...
  • marți, 17.07.2018
Publicitate
Slider

„Cartelul de la Mărăcineni” se înşeală

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Denis Grigorescu     Data: 07 septembrie 2017

Punctulpey mareSăptămâna trecută, Jurnalul de Argeș a publicat un interviu incendiar cu Viorel Bolovan, administrator la o firmă fantomă în spatele căreia s-a aflat controversatul om de afaceri Stelică Crăciun din Mărăcineni. Bolovan ne-a prezentat în cele mai mici detalii denunțul pe care l-a trimis Laurei Codruța Kovesi, procurorul șef DNA, în legătură cu afacerile lui Crăciun, cu ale cumnatului acestuia, primarul Nicolae Dascălu de la Mărăcineni, precum și cu firma Amfora a omului de afaceri George Dumitrescu. Toți trei sunt acuzați că au creat un circuit evazionist prin care statul a fost fraudat cu peste 5 milioane de euro prin deducerea ilegală a TVA.

Dezvăluirile lui Viorel Bolovan au făcut așa cum era normal mare vâlvă și au dus și la un gest primitiv al „Clanului de la Mărăcineni”, care și-a trimis mai mulți oameni la Pitești să cumpere toate exemplarele din Jurnalul de Argeș de la tarabe, sperând că astfel lumea nu va mai afla de ilegalitățile de sute de miliarde și că procurorii nu se vor sesiza din oficiu, așa cum au făcut-o și după alte dezvăluiri spectaculoase din Jurnalul de Argeș. Cât de limitat poți să fii să crezi că dacă iei tot tirajul unui ziar nu mai află nimeni de matrapazlâcurile tale? Articolul cu dezvăluirile incendiare, în care apar nume grele de judecători și polițiști aflați în legătură cu Clanul de Mărăcineni, a fost postat și online și a strâns zeci de mii de vizualizări. Zeci de mii de oameni au aflat astfel de neregulile pe bandă rulantă și cu încrengături la nivel înalt.
Jurnalul de Argeș este și va rămâne ziarul pentru care devoalarea adevărurilor gol-goluțe, oricât de delicate și dure ar fi ele, ca și a neregulilor comise de oameni de afaceri ori din administrația publică, rămâne o prioritate absolută. Pentru că în Argeș și în România încă sunt mulți care cred că își pot face de cap și că pot frauda statul – așa cum au crezut și cei de la Mărăcineni – pe termen nelimitat. Numai că toate au o limită. Iar presa profesionistă și de calitate – așa cum e și Jurnalul de Argeș – este, alături de acel segment imparțial al justiției, segment din care din fericire face parte și DNA, ultima baricadă în fața celor al căror slogan este mult prea des „România, te jefuiesc” în loc de „România, te iubesc”.

Discuții