...
  • luni, 20.08.2018
Publicitate
Slider

Ateliere de creație pentru elevi în incinta Muzeului Golești

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Mari Tudor     Data: 19 aprilie 2018

foto

În perioada 23 – 27 aprilie 2018, Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti și Consiliul Judeţean Argeş organizează Ateliere de creație. Acest proiect este realizat în cadrul programului naţional Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun, iniţiat de Ministerul Educaţiei Naționale, se arată într-un comunicat de presă transmis de CJ Argeș.

Activitățile de creație au loc pe parcursul a cinci zile, timp în care, elevii pot participa la o mare diversitate de acțiuni: ateliere de creaţie (motive decorative tradiţionale pe sticlă și porțelan, arta țesăturilor de lână, arta confecționării păpușilor tradiționale, arta prelucrării lutului, după tehnica Cucuteni). De asemenea, elevii vor fi inițiați în tainele echitației și vor putea vizita muzeul.

Activitățile vor fi atent supravegheate și coordonate de muzeografi, restauratori şi meşteri populari. Toate aceste acțiuni educative au ca scop transmiterea către noua generație a tradițiilor autentice, reprezentând o măsură de aprofundare a cunoștințelor istorice și etnografice românești.

foto atelier

Comentarii