...
  • luni, 20.08.2018
Publicitate
Slider

Atacuri tăioase. Gelu Tofan, PNL: „Am văzut asistente care fac chetă şi cumpără hârtie igienică şi săpun la Spitalul Judeţean”

Slider

Slider

pflege
Slider

Slider

Slider

Slider
Autor: Alina Crângeanu     Data: 24 august 2017

3 tofan pnlPrim-vicepreședintele PNL Pitești, Gelu Tofan, critică  în termeni duri ceea ce se întâmplă la Spitalul Județean Argeș și în general, în sistemul sanitar din județ. Liberalul a enumerat câteva dintre evenimentele care au adus în prim plan problemele generate de acest sistem.

„Un angajat al meu a stat șase ore și până la urmă a mers la București”

„Nu avem nici acum un răspuns la moartea bebeluşilor. Recent, episodul cu asistenta de la UPU, a fost încă un exemplu despre cum sunt umiliți pacienții. Am văzut asistente care fac chetă și cumpără hârtie igienică și săpun. Un angajat  al meu a stat șase ore la Urgență. A fost nevoit să meargă acasă să solicite Salvarea și până la urmă a luat calea Bucureștiului. Nu era de vină domnul Frătoaica, pe care curgea transpirația și lucra în continuu. Este de vină sistemul care a creat acest lucru!”, a spus Gelu Tofan. Acesta a dat și câteva exemple care vorbesc de la sine de managementul dezastruos de la Spitalul Județean care are o organigramă stufoasă, cu 1827 de posturi dintre care 76 sunt numai de conducere și 1751 sunt de execuție.

Comportament neadecvat al cadrelor medicale

„Aş vrea să ne răspundă cei care coordonează și conduc Spitalul Județean. Nu fac referire la domnul inginer de acolo, care nu are studii de specialitate, poate a fost pus pe alte criterii, dar domnul Manu conduce indirect spitalul din postura de președinte al Consiliului Județean și are un consiliu de administrație la spital. Aș vrea să ne răspundă în legătură cu următoarele deficiențe: schema de personal neadecvată specificului secțiilor fapt ce duce la supraaglomerare, comportament neadecvat al personalului față de pacienți, aparatură și instrumentar insuficient, aparatura existentă este fie defectă, fie depășită din punct de vedere fizic și moral, deficiențe igienico-sanitare, cheltuieli  de personal crescute. Propunem să se elaboreze și să se implementeze un protocol de colaborare cu alte instituții pentru rezolvarea cazurilor medicale și sociale dificile din județ”, propune Gelu Tofan.

„Le recomand managerilor de spital să devină ei cobaii studiilor clinice. Acest Spital Județean a devenit un incubator de afaceri”

Acesta continuă tăios: „Acest Spital Județean a devenit un incubator de afaceri! Am văzut în ziarul Jurnalul de Argeș articolul referitor la  acele contracte legate de studiile clinice. Nu știu cum este permis așa. Am aflat că la Iași și la Cluj au murit oameni din cauza acestor studii clinice.  Nu sunt permise pe pacienții vest-europeni dar în România se poate. Le recomand managerilor de spital să devină ei cobaii acestor studii clinice, să vedem, le convine? Am o întrebare și pentru doamna doctor Stănciulescu:  Avem cazuri de deces în urma acestor studii clinice, sau nu s-au făcut publice până în acest moment?!”

Comentarii